Pääsiäismunat

Pääsiäisen suklaamunissa on kermatäyte. Voit leipoa myös yhden ison suklaakakun.

6 kpl leivoksia tai 1 kakku

PT1H

2 tuntia

Arviot (2 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g voita tai margariinia
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Täyte

1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
4 dl kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrutus

½ dl kermaa
200 g tummaa suklaata
1 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Sulata rasva. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rasvasula. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen vuorotellen maidon kanssa.

2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai munanmuotoisiin silikonivuokiin. Paista isoa kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia ja pieniä kakkuja noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

3. Valmista täyte. Sekoita kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 1⁄2 minuuttia. Anna hyytyä jääkaapissa.

4. Halkaise leivokset ja levitä kermahyytelö täytteeksi.

5. Sulata suklaa kuumaan kermaan. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus leivoksille.

6. Leivokset voi koristella myös pursottamalla pintaan tuorejuustosta, huoneenlämmössä pehmenneestä voista ja tomusokerista sekoitettua tahnaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?