Pääsiäismunat - täytetyt suklaamunat - Dansukker

Pääsiäismunat

6 kpl leivoksia tai 1 kakku 2 tuntia
Pääsiäisen suklaamunissa on kermatäyte. Voit leipoa myös yhden ison suklaakakun.
Pääsiäismunat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 4 munaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 4 dl kermaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrutus

  • ½ dl kermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 rkl Dansukker Tomusokeria

1. Sulata rasva. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rasvasula. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen vuorotellen maidon kanssa.

2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai munanmuotoisiin silikonivuokiin. Paista isoa kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia ja pieniä kakkuja noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

3. Valmista täyte. Sekoita kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 1⁄2 minuuttia. Anna hyytyä jääkaapissa.

4. Halkaise leivokset ja levitä kermahyytelö täytteeksi.

5. Sulata suklaa kuumaan kermaan. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus leivoksille.

6. Leivokset voi koristella myös pursottamalla pintaan tuorejuustosta, huoneenlämmössä pehmenneestä voista ja tomusokerista sekoitettua tahnaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;