Pääsiäismunat

Pääsiäisen suklaamunissa on kermatäyte. Voit leipoa myös yhden ison suklaakakun.

6 kpl leivoksia tai 1 kakku

PT1H

2 tuntia

Arviot (2 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g voita tai margariinia
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Täyte

1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
4 dl kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrutus

½ dl kermaa
200 g tummaa suklaata
1 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Sulata rasva. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rasvasula. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen vuorotellen maidon kanssa.

2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai munanmuotoisiin silikonivuokiin. Paista isoa kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia ja pieniä kakkuja noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

3. Valmista täyte. Sekoita kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 1⁄2 minuuttia. Anna hyytyä jääkaapissa.

4. Halkaise leivokset ja levitä kermahyytelö täytteeksi.

5. Sulata suklaa kuumaan kermaan. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus leivoksille.

6. Leivokset voi koristella myös pursottamalla pintaan tuorejuustosta, huoneenlämmössä pehmenneestä voista ja tomusokerista sekoitettua tahnaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.