Vaalea pääsiäislimppu - Dansukker

Pääsiäislimppu

2 kpl 3 tuntia
Leivo kauniin pyöreä pääsiäislimppu! Mausteinen vaalea limppu on perinteikäs pääsiäisleipä, jolle vaalea luomusiirappi antaa suloisen makeuden.
Pääsiäislimppu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3/4 pkt (à 50 g) hiivaa
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl fenkolia
  • 1 1/2 tl anista
  • 1 1/2 tl inkivääriä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 9 dl hiivaleipäjauhoja
  • (kuorittuja manteleita)

Pinnalle

  • 1/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1/4 dl lämmintä vettä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin desilitra kerrallaan.

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunti.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo paloista pyöreät limput. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Jos haluat koristella pinnan manteleilla, kastele ne vedellä ja asettele leipien päälle. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Yhdistä voitelussa käytettävä siirappi ja vesi.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Voitele pinta paiston puolivälissä siirappivedellä. Suojaa limput tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Voitele limput vielä paiston jälkeen siirappivedellä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 


;