Pääsiäislimppu

Leivo kauniin pyöreä pääsiäislimppu! Mausteinen vaalea limppu on perinteikäs pääsiäisleipä, jolle vaalea luomusiirappi antaa suloisen makeuden.

2 kpl

PT1H

3 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3/4 pkt (à 50 g) hiivaa

5 dl kädenlämpöistä vettä

1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1 1/2 tl suolaa

1 1/2 tl fenkolia

1 1/2 tl anista

1 1/2 tl inkivääriä

3 dl ruisjauhoja

9 dl hiivaleipäjauhoja

(kuorittuja manteleita)

Pinnalle

1/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1/4 dl lämmintä vettä

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin desilitra kerrallaan.

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunti.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo paloista pyöreät limput. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Jos haluat koristella pinnan manteleilla, kastele ne vedellä ja asettele leipien päälle. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Yhdistä voitelussa käytettävä siirappi ja vesi.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Voitele pinta paiston puolivälissä siirappivedellä. Suojaa limput tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Voitele limput vielä paiston jälkeen siirappivedellä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.