Ainekset
3/4 pkt (à 50 g) hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl fenkolia
1 1/2 tl anista
1 1/2 tl inkivääriä
3 dl ruisjauhoja
9 dl hiivaleipäjauhoja
(kuorittuja manteleita)
Pinnalle
1/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/4 dl lämmintä vettä
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin desilitra kerrallaan.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunti.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo paloista pyöreät limput. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Jos haluat koristella pinnan manteleilla, kastele ne vedellä ja asettele leipien päälle. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Yhdistä voitelussa käytettävä siirappi ja vesi.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Voitele pinta paiston puolivälissä siirappivedellä. Suojaa limput tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.
Voitele limput vielä paiston jälkeen siirappivedellä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!