Pääsiäislimppu

Leivo kauniin pyöreä pääsiäislimppu! Mausteinen vaalea limppu on perinteikäs pääsiäisleipä, jolle vaalea luomusiirappi antaa suloisen makeuden.

2 kpl

3 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3/4 pkt (à 50 g) hiivaa

5 dl kädenlämpöistä vettä

1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1 1/2 tl suolaa

1 1/2 tl fenkolia

1 1/2 tl anista

1 1/2 tl inkivääriä

3 dl ruisjauhoja

9 dl hiivaleipäjauhoja

(kuorittuja manteleita)

Pinnalle

1/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1/4 dl lämmintä vettä

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin desilitra kerrallaan.

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunti.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo paloista pyöreät limput. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Jos haluat koristella pinnan manteleilla, kastele ne vedellä ja asettele leipien päälle. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Yhdistä voitelussa käytettävä siirappi ja vesi.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Voitele pinta paiston puolivälissä siirappivedellä. Suojaa limput tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Voitele limput vielä paiston jälkeen siirappivedellä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.