Pääsiäislimppu

Leivo kauniin pyöreä pääsiäislimppu! Mausteinen vaalea limppu on perinteikäs pääsiäisleipä, jolle vaalea luomusiirappi antaa suloisen makeuden.

2 kpl

PT1H

3 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3/4 pkt (à 50 g) hiivaa

5 dl kädenlämpöistä vettä

1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1 1/2 tl suolaa

1 1/2 tl fenkolia

1 1/2 tl anista

1 1/2 tl inkivääriä

3 dl ruisjauhoja

9 dl hiivaleipäjauhoja

(kuorittuja manteleita)

Pinnalle

1/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1/4 dl lämmintä vettä

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin desilitra kerrallaan.

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunti.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo paloista pyöreät limput. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Jos haluat koristella pinnan manteleilla, kastele ne vedellä ja asettele leipien päälle. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Yhdistä voitelussa käytettävä siirappi ja vesi.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Voitele pinta paiston puolivälissä siirappivedellä. Suojaa limput tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Voitele limput vielä paiston jälkeen siirappivedellä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?