Pääsiäiskuppikakut

10–12 kpl 1 tunti
Kuppikakkujen taikina sisältää mantelimassaa. Koristele ne hauskoiksi pääsiäistipuiksi.
Pääsiäiskuppikakut
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

  • 100 g mantelimassaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • ¾ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Ruokokidesokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • Dansukker Tomusokeria maun mukaan
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • keltaista elintarvikeväriä

Koristeluun

  • 2 rkl vettä + ripaus keltaista elintarvikeväriä
  • 100 g kookoshiutaleita
  • pieniä suklaamunia tai pääsiäisnameja

Raasta mantelimassa mikäli se on jo hieman kovaa. Tuoreen mantelimassan voit laittaa leivontakulhoon sellaisenaan. Laita joukkoon rasva ja sokeri. Vaahdota. Sekoita munat yksitellen taikinaan. Lisää joukkoon ripaus suolaa sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175–200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeria maun mukaan. Maistele välillä. Mausta vaniljasokerilla. Mikäli haluat täytteestä keltaisen, lisää joukkoon ripaus keltaista elintarvikeväriä. Levitä täyte muffinien pinnalle.

Sekoita veden joukkoon ripaus keltaista elintarvikeväriä ja anna sen liueta hyvin. Laita kookoshiutaleet kulhoon ja kaada neste joukkoon. Sekoita, kunnes väri on tarttunut kookoshiutaleisiin. Ripottele keltaiset kookoshiutaleet muffinien päälle ja koristele pienillä suklaamunilla. Voit koristella kuppikakuista myös hauskoja pääsiäistipuja.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker