Pääsiäisen crème brûlée

Klassikkovanukkaat koristellaan pääsiäisenä itse tehdyillä suklaamunilla.

4 annosta

PT1H

2 tuntia + jäähtyminen

Arviot (17 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl vispikermaa
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
3 keltuaista
1 kananmuna

Vuokiin
voita

Pinnalle
n. 1 ½ rkl Dansukker Luomuruokosokeria

Suklaamunat
100 g tummaa suklaata
100 g ranskankermaa tai maustamatonta tai appelsiinituorejuustoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria tai kaakaojauhetta

Ohjeet

Kiehauta kerma, appelsiininkuoriraaste ja sokeri kattilassa. Jätä jäähtymään. Täytä uunipelti vedellä, laita uuniin ja säädä lämpötila 125 asteeseen. Sekoita keltuaiset ja kananmuna jäähtyneeseen kermaseokseen. Jaa seos voideltuihin annosvuokiin. Laita vuoat vesihauteeseen ja anna olla uunissa noin 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä.

Kytke uunin grillivastus päälle. Sirottele sokeri vanukkaiden päälle. Laita vuoat uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Anna jäähtyä.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa ranskankermasta tai tuorejuustosta rakenne rikki ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Laita seos hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Muotoile tryffelimassasta pieniä munia ja pyöritä ne tomusokerissa tai kaakaojauheessa. Koristele vanukkaat suklaamunilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?