Pääsiäisen crème brûlée

Klassikkovanukkaat koristellaan pääsiäisenä itse tehdyillä suklaamunilla.

4 annosta

2 tuntia + jäähtyminen

Arviot (17 kpl)

Ainekset

3 dl vispikermaa
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
3 keltuaista
1 kananmuna

Vuokiin
voita

Pinnalle
n. 1 ½ rkl Dansukker Luomuruokosokeria

Suklaamunat
100 g tummaa suklaata
100 g ranskankermaa tai maustamatonta tai appelsiinituorejuustoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria tai kaakaojauhetta

Ohjeet

Kiehauta kerma, appelsiininkuoriraaste ja sokeri kattilassa. Jätä jäähtymään. Täytä uunipelti vedellä, laita uuniin ja säädä lämpötila 125 asteeseen. Sekoita keltuaiset ja kananmuna jäähtyneeseen kermaseokseen. Jaa seos voideltuihin annosvuokiin. Laita vuoat vesihauteeseen ja anna olla uunissa noin 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä.

Kytke uunin grillivastus päälle. Sirottele sokeri vanukkaiden päälle. Laita vuoat uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Anna jäähtyä.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa ranskankermasta tai tuorejuustosta rakenne rikki ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Laita seos hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Muotoile tryffelimassasta pieniä munia ja pyöritä ne tomusokerissa tai kaakaojauheessa. Koristele vanukkaat suklaamunilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.