Päärynäkakku rosmariinilla - Dansukker

Päärynäkakku rosmariinilla

8 annosta n. 1 tunti
Leivo gluteeniton päärynäkakku rosmariinilla. Mantelinen kakku saa makunsa myös fariinisokerista, sitruunasta, kardemummasta ja pistaasipähkinöistä.
Päärynäkakku rosmariinilla
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
  • 2 tl tuoretta rosmariinia (kuivattu käy myös)
  • 2–3 päärynää
  • 1/2 dl pistaasi- tai muita pähkinöitä rouhittuna

Lämmitä uuni 150-asteiseksi.

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Lisää taikinaan vielä sitruunamehu ja raastettu kuori sekä hienonnettu rosmariini.

Voitele pitkänomainen piirakkavuoka, noin 13x36 cm. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.

Kuori ja halkaise päärynät sekä poista siemenkodat. Asettele päärynänpuolikkaat kauniisti vierekkäin vuokaan. Sirottele päälle rouhitut pistaasipähkinät.

Paista uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;