Päärynäkakku rosmariinilla

Leivo gluteeniton päärynäkakku rosmariinilla. Mantelinen kakku saa makunsa myös fariinisokerista, sitruunasta, kardemummasta ja pistaasipähkinöistä.

8 annosta

PT55M

n. 1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
2 tl tuoretta rosmariinia (kuivattu käy myös)
2–3 päärynää
1/2 dl pistaasi- tai muita pähkinöitä rouhittuna

Ohjeet

Lämmitä uuni 150-asteiseksi.

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Lisää taikinaan vielä sitruunamehu ja raastettu kuori sekä hienonnettu rosmariini.

Voitele pitkänomainen piirakkavuoka, noin 13x36 cm. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.

Kuori ja halkaise päärynät sekä poista siemenkodat. Asettele päärynänpuolikkaat kauniisti vierekkäin vuokaan. Sirottele päälle rouhitut pistaasipähkinät.

Paista uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?