Päärynäkakku rosmariinilla

Leivo gluteeniton päärynäkakku rosmariinilla. Mantelinen kakku saa makunsa myös fariinisokerista, sitruunasta, kardemummasta ja pistaasipähkinöistä.

8 annosta

n. 1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

100 g huoneenlämpöistä voita

1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria

2 kananmunaa

4 dl mantelijauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1/2 luomusitruunan kuori ja mehu

2 tl tuoretta rosmariinia (kuivattu käy myös)

2–3 päärynää

1/2 dl pistaasi- tai muita pähkinöitä rouhittuna

Ohjeet

Lämmitä uuni 150-asteiseksi.

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Lisää taikinaan vielä sitruunamehu ja raastettu kuori sekä hienonnettu rosmariini.

Voitele pitkänomainen piirakkavuoka, noin 13x36 cm. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.

Kuori ja halkaise päärynät sekä poista siemenkodat. Asettele päärynänpuolikkaat kauniisti vierekkäin vuokaan. Sirottele päälle rouhitut pistaasipähkinät.

Paista uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.