Päärynäkakku rosmariinilla

Leivo gluteeniton päärynäkakku rosmariinilla. Mantelinen kakku saa makunsa myös fariinisokerista, sitruunasta, kardemummasta ja pistaasipähkinöistä.

8 annosta

PT55M

n. 1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
2 tl tuoretta rosmariinia (kuivattu käy myös)
2–3 päärynää
1/2 dl pistaasi- tai muita pähkinöitä rouhittuna

Ohjeet

Lämmitä uuni 150-asteiseksi.

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Lisää taikinaan vielä sitruunamehu ja raastettu kuori sekä hienonnettu rosmariini.

Voitele pitkänomainen piirakkavuoka, noin 13x36 cm. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.

Kuori ja halkaise päärynät sekä poista siemenkodat. Asettele päärynänpuolikkaat kauniisti vierekkäin vuokaan. Sirottele päälle rouhitut pistaasipähkinät.

Paista uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.