Päärynäjäätelö

6–8 annosta 7 tuntia
Kinuskikastike sopii sitruunaisen päärynäjäätelön kanssa tarjottavaksi.
Päärynäjäätelö
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

  • 4 dl vettä
  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl vasta puristettua sitruunamehua
  • 750 g päärynöitä
  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • vihreää elintarvikeväriä

Sekoita vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilassa ja anna kiehua pari minuuttia. Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenet. Lisää päärynän puolikkaat kiehuvaan liemeen ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä. Survo tai paseeraa päärynät siivilän läpi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos. Lisää päärynämassa ja vaniljasokeri sekä halutessasi pari tippaa vihreää väriä. Anna jäähtyä. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran.

Tarjoa kinuskikastikkeen kera.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker