Päärynäiset beignet - Dansukker

Päärynä-beignet

2 tuntia
Pienet ranskalaiset beignet-munkit täytetään päärynäseoksella ennen uppopaistoa.
Päärynä-beignet
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1 ps (11g) kuivahiivaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl suolaa
  • 270 g maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 50 g voita huoneenlämpöisenä

Täyte

  • 3 kypsää päärynää
  • 4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 rkl kanelia

Kaulintaan

  • 1 dl vehnäjauhoja

Friteeraukseen

  • 1 l öljyä

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

1. Pane kuivat aineet yleiskoneeseen, sekoita noin 5 minuuttia.
2. Lisää noin 40-asteinen maito ja huoneenlämpöiset kananmunat. Vaivaa hitaalla teholla noin 10 minuuttia.
3. Lisää voi muutamassa erässä ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia.
4. Siirrä kevyesti öljyttyyn kulhoon ja anna levätä noin 20 minuuttia.
5. Valmista täyte: Kuori päärynät, poista kota ja pilko hedelmät noin pikkurillin kokoisiksi paloiksi. Pane palat kulhoon ja mausta sokerilla ja kanelilla.
6. Sirottele työpöydälle runsaasti jauhoja jottei taikina tartu pöytään. Kauli taikinasta noin 1 cm ohut suorakaiteen mallinen levy.
7. Levitä täyte puolelle alalle ja taita toinen puoli taikinasta täytteen päälle. 
8. Kaulitse taikinaa varovasti, että saat ilmat pois.
9. Stanssaa taikinasta haluamasi kokoisella muotilla pyöreitä kiekkoja. Stanssi kannattaa dipata vehnäjauhoissa ennen jokaista stanssausta.
10. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20–30 minuuttia. Kiekkojen pitäisi tuplata volyyminsa.
11. Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Paista kiekot munkkien tapaan.
12. Koristele tomusokerilla.
 

Resepti: Teemu Aura ja Markus Hurskainen

(Ammattilaisresepteissä ainemäärät ilmoitetaan grammoissa.)


;