Päärynä-beignet

Pienet ranskalaiset beignet-munkit täytetään päärynäseoksella ennen uppopaistoa.

PT1H

2 tuntia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g vehnäjauhoja
1 ps (11g) kuivahiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl suolaa
270 g maitoa
2 kananmunaa
50 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte
3 kypsää päärynää
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl kanelia
Kaulintaan
1 dl vehnäjauhoja
Friteeraukseen
1 l öljyä
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Pane kuivat aineet yleiskoneeseen, sekoita noin 5 minuuttia.
2. Lisää noin 40-asteinen maito ja huoneenlämpöiset kananmunat. Vaivaa hitaalla teholla noin 10 minuuttia.
3. Lisää voi muutamassa erässä ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia.
4. Siirrä kevyesti öljyttyyn kulhoon ja anna levätä noin 20 minuuttia.
5. Valmista täyte: Kuori päärynät, poista kota ja pilko hedelmät noin pikkurillin kokoisiksi paloiksi. Pane palat kulhoon ja mausta sokerilla ja kanelilla.
6. Sirottele työpöydälle runsaasti jauhoja jottei taikina tartu pöytään. Kauli taikinasta noin 1 cm ohut suorakaiteen mallinen levy.
7. Levitä täyte puolelle alalle ja taita toinen puoli taikinasta täytteen päälle. 
8. Kaulitse taikinaa varovasti, että saat ilmat pois.
9. Stanssaa taikinasta haluamasi kokoisella muotilla pyöreitä kiekkoja. Stanssi kannattaa dipata vehnäjauhoissa ennen jokaista stanssausta.
10. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20–30 minuuttia. Kiekkojen pitäisi tuplata volyyminsa.
11. Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Paista kiekot munkkien tapaan.
12. Koristele tomusokerilla.
 

Resepti: Teemu Aura ja Markus Hurskainen

(Ammattilaisresepteissä ainemäärät ilmoitetaan grammoissa.)

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.