Päärynä-beignet

Pienet ranskalaiset beignet-munkit täytetään päärynäseoksella ennen uppopaistoa.

2 tuntia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

500 g vehnäjauhoja
1 ps (11g) kuivahiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl suolaa
270 g maitoa
2 kananmunaa
50 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte
3 kypsää päärynää
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl kanelia
Kaulintaan
1 dl vehnäjauhoja
Friteeraukseen
1 l öljyä
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Pane kuivat aineet yleiskoneeseen, sekoita noin 5 minuuttia.
2. Lisää noin 40-asteinen maito ja huoneenlämpöiset kananmunat. Vaivaa hitaalla teholla noin 10 minuuttia.
3. Lisää voi muutamassa erässä ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia.
4. Siirrä kevyesti öljyttyyn kulhoon ja anna levätä noin 20 minuuttia.
5. Valmista täyte: Kuori päärynät, poista kota ja pilko hedelmät noin pikkurillin kokoisiksi paloiksi. Pane palat kulhoon ja mausta sokerilla ja kanelilla.
6. Sirottele työpöydälle runsaasti jauhoja jottei taikina tartu pöytään. Kauli taikinasta noin 1 cm ohut suorakaiteen mallinen levy.
7. Levitä täyte puolelle alalle ja taita toinen puoli taikinasta täytteen päälle. 
8. Kaulitse taikinaa varovasti, että saat ilmat pois.
9. Stanssaa taikinasta haluamasi kokoisella muotilla pyöreitä kiekkoja. Stanssi kannattaa dipata vehnäjauhoissa ennen jokaista stanssausta.
10. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20–30 minuuttia. Kiekkojen pitäisi tuplata volyyminsa.
11. Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Paista kiekot munkkien tapaan.
12. Koristele tomusokerilla.
 

Resepti: Teemu Aura ja Markus Hurskainen

(Ammattilaisresepteissä ainemäärät ilmoitetaan grammoissa.)

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.