Omenoffee-piirakka

Kun banoffee tehdään omenoista, syntyy omenoffee-piirakka suolarinkelipohjalla ja itse tehdyllä toffeetäytteellä. Kokeile myös muita hedelmiä ja marjoja!

PT1H

2 tuntia

Arviot (36 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
200 g Pretzel-suolarinkeleitä
150 g voita
Toffeetäyte
3 dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
Omenatäyte
5 keskikokoista (à 100 g) omenaa
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 ½ tl kanelia
Päälle
3 ½ dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
pretzeleitä

Ohjeet

Murskaa suolarinkelit tehosekoittimessa, älä kuitenkaan hienonna jauhomaiseksi saakka. Sulata voi ja yhdistä suolarinkelimurskan kanssa.

Painele seos öljyllä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Seoksen kuuluu olla tässä vaiheessa rakenteeltaan irtonaista. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja jähmettyy.

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Käytä reilun kokoista kattilaa, jossa seos pääsee kiehumaan reippaasti. Keitä välillä sekoitellen puoli tuntia tai kunnes seos sakenee ja saavuttaa 110 asteen lämpötilan. Ota kattila liedeltä ja sekoittele hetki kylmässä vesihauteessa, jotta toffee muuttuu paksummaksi eikä imeydy pohjaan.

Kaada pohjan päälle. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä siirapin ja kanelin kanssa. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Jätä kypsyysaste al dente.

Levitä omenat vuokaan toffeen päälle. Jäähdytä ennen kermavaahdon lisäämistä.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla (14 mm). Pursota iso, keskeltä alkava ruusuke piirakan päälle. Kermavaahtoa riittää kahdeksi päällekkäiseksi kerrokseksi. Asettele pursotuksen lomaan koristeeksi pretzeleitä.

Vinkki!
Voit leipoa piirakan myös irtopohjavuokaan, jolloin siitä saa kakkumaisen tarjottavan. Sipaise vuoan reunaan öljyä ja liimaa kiinni leivinpaperisuikale, niin piiras irtoaa helposti.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.