Omenoffee-piirakka

Kun banoffee tehdään omenoista, syntyy omenoffee-piirakka suolarinkelipohjalla ja itse tehdyllä toffeetäytteellä. Kokeile myös muita hedelmiä ja marjoja!

PT1H

2 tuntia

Arviot (36 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
200 g Pretzel-suolarinkeleitä
150 g voita
Toffeetäyte
3 dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
Omenatäyte
5 keskikokoista (à 100 g) omenaa
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 ½ tl kanelia
Päälle
3 ½ dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
pretzeleitä

Ohjeet

Murskaa suolarinkelit tehosekoittimessa, älä kuitenkaan hienonna jauhomaiseksi saakka. Sulata voi ja yhdistä suolarinkelimurskan kanssa.

Painele seos öljyllä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Seoksen kuuluu olla tässä vaiheessa rakenteeltaan irtonaista. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja jähmettyy.

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Käytä reilun kokoista kattilaa, jossa seos pääsee kiehumaan reippaasti. Keitä välillä sekoitellen puoli tuntia tai kunnes seos sakenee ja saavuttaa 110 asteen lämpötilan. Ota kattila liedeltä ja sekoittele hetki kylmässä vesihauteessa, jotta toffee muuttuu paksummaksi eikä imeydy pohjaan.

Kaada pohjan päälle. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä siirapin ja kanelin kanssa. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Jätä kypsyysaste al dente.

Levitä omenat vuokaan toffeen päälle. Jäähdytä ennen kermavaahdon lisäämistä.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla (14 mm). Pursota iso, keskeltä alkava ruusuke piirakan päälle. Kermavaahtoa riittää kahdeksi päällekkäiseksi kerrokseksi. Asettele pursotuksen lomaan koristeeksi pretzeleitä.

Vinkki!
Voit leipoa piirakan myös irtopohjavuokaan, jolloin siitä saa kakkumaisen tarjottavan. Sipaise vuoan reunaan öljyä ja liimaa kiinni leivinpaperisuikale, niin piiras irtoaa helposti.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?