Ainekset
Pohja
200 g Pretzel-suolarinkeleitä
150 g voita
Toffeetäyte
3 dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
Omenatäyte
5 keskikokoista (à 100 g) omenaa
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 ½ tl kanelia
Päälle
3 ½ dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
pretzeleitä
Ohjeet
Murskaa suolarinkelit tehosekoittimessa, älä kuitenkaan hienonna jauhomaiseksi saakka. Sulata voi ja yhdistä suolarinkelimurskan kanssa.
Painele seos öljyllä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Seoksen kuuluu olla tässä vaiheessa rakenteeltaan irtonaista. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja jähmettyy.
Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Käytä reilun kokoista kattilaa, jossa seos pääsee kiehumaan reippaasti. Keitä välillä sekoitellen puoli tuntia tai kunnes seos sakenee ja saavuttaa 110 asteen lämpötilan. Ota kattila liedeltä ja sekoittele hetki kylmässä vesihauteessa, jotta toffee muuttuu paksummaksi eikä imeydy pohjaan.
Kaada pohjan päälle. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä siirapin ja kanelin kanssa. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Jätä kypsyysaste al dente.
Levitä omenat vuokaan toffeen päälle. Jäähdytä ennen kermavaahdon lisäämistä.
Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla (14 mm). Pursota iso, keskeltä alkava ruusuke piirakan päälle. Kermavaahtoa riittää kahdeksi päällekkäiseksi kerrokseksi. Asettele pursotuksen lomaan koristeeksi pretzeleitä.
Vinkki!
Voit leipoa piirakan myös irtopohjavuokaan, jolloin siitä saa kakkumaisen tarjottavan. Sipaise vuoan reunaan öljyä ja liimaa kiinni leivinpaperisuikale, niin piiras irtoaa helposti.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.