Omenatarhurin britatorttu

1½ tuntia
Marenkisen britatortun täytteenä on raikkaita omenoita ja kerma-rahkaa.
Omenatarhurin britatorttu
Arvioi: (56kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 200 g voita
    • 1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1½ tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 keltuaista
    • 3 tl leivinjauhetta
    • 2½ dl vehnäjauhoja
    • 1½ dl kermaa

    Pinnalle

    • 3 valkuaista
    • 2¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • ½–1 dl mantelilastuja

    Täyte

    • 4–5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
    • ¼ tl kanelia
    • ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • 2 dl vispikermaa
    • 200 g vaniljarahkaa

    Pinnalle

    • Dansukker Tomusokeria
    • kanelitankoja

    Säädä uuni 175 asteeseen, vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti ruokaöljyllä. Vaahdota voi ja sokerit, lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle nuolijan tai lastan avulla.

    Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinan pinnalle ilmavasti. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.

    Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi tai kuutioi ne. Laita omenat, kaneli ja fariinisokeri kasariin. Kääntele kuumalla levyllä muutaman minuutin ajan, kunnes omenat hieman pehmenevät. Jäähdytä.

    Vaahdota kerma, sekoita joukkoon vaniljarahka ja jäähtyneet omenat. Leikkaa pohjalevy kahtia. Levitä täyte alimman levyn pinnalle ja nosta päälle toinen levy. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Leikkaa annospaloiksi tai nosta tarjolle kokonaisena. Koristele kanelitangoilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker