Omenatarhan maustekakku

1½ tuntia
Omenoista, saksanpähkinöistä ja kuorrutteesta uutta makua mausteiseen kahvikakkuun.
Omenatarhan maustekakku
Arvioi: (30kpl)

Ainekset

  • 3 Granny Smith -omenaa pieninä paloina (noin 300 g)
  • 3 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 ½ dl auringonkukkaöljyä
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl soodaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl neilikkaa
  • ½ tl merisuolahiutaleita
  • 2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus

  • 1 ¼ dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 rkl kermaa
  • ½ dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 ½ rkl vettä

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

2. Sekoita kulhossa omenapalat, siirappi, kananmunat, ruokokidesokeri, vaniljasokeri ja öljy.

3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muut ainekset paitsi pähkinärouhe. Lisää jauhoseos vähitellen omenaseokseen, kunnes saat tasaisen taikinan. Sekoita lopuksi pähkinät joukkoon.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua, peitä se leivinpaperilla. Tarkista kypsyys. Ota kakku pois uunista ja kumoa hieman jäähtyneenä.

5. Vatkaa kuorrutuksen ainekset. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos on liian paksua.

6. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!
Halutessasi enemmän kuorrutetta tee se kaksinkertaisena annoksena.

Reseptin on laatinut

Dansukker