Ainekset
3 Granny Smith -omenaa pieninä paloina (noin 300 g)
3 dl Dansukker Tummaa Siirappia
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl auringonkukkaöljyä
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl merisuolahiutaleita
2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
Kuorrutus
1 ¼ dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl kermaa
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ rkl vettä
Ohjeet
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
2. Sekoita kulhossa omenapalat, siirappi, kananmunat, ruokokidesokeri, vaniljasokeri ja öljy.
3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muut ainekset paitsi pähkinärouhe. Lisää jauhoseos vähitellen omenaseokseen, kunnes saat tasaisen taikinan. Sekoita lopuksi pähkinät joukkoon.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua, peitä se leivinpaperilla. Tarkista kypsyys. Ota kakku pois uunista ja kumoa hieman jäähtyneenä.
5. Vatkaa kuorrutuksen ainekset. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos on liian paksua.
6. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki!
Halutessasi enemmän kuorrutetta tee se kaksinkertaisena annoksena.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?