Omenatarhan maustekakku

Omenoista, saksanpähkinöistä ja kuorrutteesta uutta makua mausteiseen kahvikakkuun.

1½ tuntia

Arviot (55 kpl)

Ainekset

3 Granny Smith -omenaa pieninä paloina (noin 300 g)
3 dl Dansukker Tummaa Siirappia
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl auringonkukkaöljyä
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl merisuolahiutaleita
2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus
1 ¼ dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl kermaa
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ rkl vettä

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

2. Sekoita kulhossa omenapalat, siirappi, kananmunat, ruokokidesokeri, vaniljasokeri ja öljy.

3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muut ainekset paitsi pähkinärouhe. Lisää jauhoseos vähitellen omenaseokseen, kunnes saat tasaisen taikinan. Sekoita lopuksi pähkinät joukkoon.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua, peitä se leivinpaperilla. Tarkista kypsyys. Ota kakku pois uunista ja kumoa hieman jäähtyneenä.

5. Vatkaa kuorrutuksen ainekset. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos on liian paksua.

6. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!
Halutessasi enemmän kuorrutetta tee se kaksinkertaisena annoksena.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.