Omenatarhan maustekakku

Omenoista, saksanpähkinöistä ja kuorrutteesta uutta makua mausteiseen kahvikakkuun.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (63 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 Granny Smith -omenaa pieninä paloina (noin 300 g)
3 dl Dansukker Tummaa Siirappia
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl auringonkukkaöljyä
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl merisuolahiutaleita
2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus
1 ¼ dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl kermaa
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ rkl vettä

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

2. Sekoita kulhossa omenapalat, siirappi, kananmunat, ruokokidesokeri, vaniljasokeri ja öljy.

3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muut ainekset paitsi pähkinärouhe. Lisää jauhoseos vähitellen omenaseokseen, kunnes saat tasaisen taikinan. Sekoita lopuksi pähkinät joukkoon.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua, peitä se leivinpaperilla. Tarkista kypsyys. Ota kakku pois uunista ja kumoa hieman jäähtyneenä.

5. Vatkaa kuorrutuksen ainekset. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos on liian paksua.

6. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!
Halutessasi enemmän kuorrutetta tee se kaksinkertaisena annoksena.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?