Omenasose Hillosokerilla

Kattilassa kiehuvan pehmeän omenasoseen tuoksu on vastustamaton, mausta puhumattakaan!

PT55M

1 tunti

Arviot (188 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kg soseutettuja omenoita (= n. 2,5 kg kuorimattomia omenoita)
2 dl vettä

(1 sitruunan mehu)
1 kg Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Pese omenat, (kuori) ja poista siemenkodat. Lohko omenat ja keitä ne pehmeiksi pienessä vesimäärässä. Soseuta ja punnitse sose. Sekoita sose, vesi, sitruunamehu ja Hillosokeri kattilassa. Keitä 10 minuuttia, sekoita välillä. Kaada sose puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin.

Vinkki!
Voit soseuttaa omenat sosemyllyllä, monitoimikoneessa, sauvasekoittimella, harvasilmäisen siivilän läpi painaen tai perunasurvimella.


Mikrouunissa valmistettu sose:
2 litraa omenalohkoja
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria
(mahdollisesti hieman kanelia mausteeksi)

Lohko omenoita. Laita noin puolet omenalohkoista suureen mikroastiaan, lisää puolet Hillosokerista.
Lisää loput omenalohkot ja niiden päälle loput Hillosokerista.

Kypsennä täydellä teholla n. 8 minuuttia.
Soseuta seosta esim. sauvasekoittimella.
Jatka kypsennystä vielä n. 7 minuuttia ja sose on valmis.

Tällä ohjeella tehty sose ei ole yhtä makeaa ja säilyvää kuin tavallinen omenasose.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?