Omenasose Hillosokerilla

1 tunti
Kattilassa kiehuvan omenasoseen tuoksu on vastustamaton, mausta puhumattakaan!
Omenasose Hillosokerilla
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 2 kg soseutettuja omenoita (= n. 2,5 kg kuorimattomia omenoita)
  • 2 dl vettä
  • (1 sitruunan mehu)
  • 1 kg Dansukker Hillosokeria

Pese omenat, (kuori) ja poista siemenkodat. Lohko omenat ja keitä ne pehmeiksi pienessä vesimäärässä. Soseuta ja punnitse sose. Sekoita sose, vesi, sitruunamehu ja Hillosokeri kattilassa. Keitä 10 minuuttia, sekoita välillä. Kaada sose puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin.


Mikrouunissa valmistettu sose:
2 litraa omenalohkoja
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria
(mahdollisesti hieman kanelia mausteeksi)

Lohko omenoita. Laita noin puolet omenalohkoista suureen mikroastiaan, lisää puolet Hillosokerista.
Lisää loput omenalohkot ja niiden päälle loput Hillosokerista.

Kypsennä täydellä teholla n. 8 minuuttia.
Soseuta seosta esim. sauvasekoittimella.
Jatka kypsennystä vielä n. 7 minuuttia ja sose on valmis.

Tällä ohjeella tehty sose ei ole yhtä makeaa ja säilyvää kuin tavallinen omenasose.

Reseptin on laatinut

Dansukker