Omenasorbetti

Voit maustaa omenapaloja sisältävän kanelisen sorbetin myös omenaliköörillä.

3–4 annosta

PT1H

12 tuntia

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g (n. 4 keskikokoista) omenoita
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl vettä
1 kanelitanko
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia ja Kanelisokeria

Ohjeet

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat muutamaan osaan ja laita kasariin yhdessä sokerin, veden ja kanelitangon kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Nosta kanelitanko sivuun ja anna seoksen jäähtyä.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljasokeri ja pehmenneet omenat. Vatkaa seos tasaiseksi ja nosta vatkauskulhossa pakastimeen. Vatkaa muutaman kerran noin puolen tunnin välein pakastuksen aikana.

Tarjoa kohmeinen sorbetti yhdessä siirapin kanssa. Ripottele annoksen pinnalle kanelisokeria.

Vinkki!
Voit lisätä omenaseoksen joukkoon halutessasi tilkan omenalikööriä. Jos kiehautat liköörin omenoiden kanssa, palaa alkoholi pois, mutta jäljelle jää miellyttävä maku.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?