Omenaruusutorttu

Omenatortussa on rahka-ranskankermatäyte ja päällä omenaviipaleista muotoiltuja näyttäviä ruusuja.

6 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina
100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
150 g rahkaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g ranskankermaa
1 pieni kananmuna

Omenaruusut
2 limetin mehu
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ tl kanelia
1–2 isoa punaista omenaa

Pinnalle
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ja kanelia tai Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut, siivilöidyt jauhot ja vaniljasokeri vaahtoon. Voitele torttuvuoka (ø 19 cm, reuna 5 cm). Levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunaan. Laita vuoka jääkappiin tai pakastimeen vartiksi.

2. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita täytteen aineet. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunin alaosassa 30–35 minuuttia.

3. Sekoita limettimehu, sokeri ja kaneli mikrouunin kestävässä kulhossa. Halkaise pestyt omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat noin 1 mm:n viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Kypsennä omenaviipaleet taipuisiksi mikron täydellä teholla 1,5–2 minuuttia. Kypsennysaikaan vaikuttaa mikron teho ja viipaleiden paksuus. Jäähdytä ja kokoa viipaleista ruusuja, aseta ruusut kranssin muotoon tortun päälle. Ripottele hiukan sokeria ja kanelia tai tomusokeria ruusujen päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.