Omenaruusutorttu

6 annosta 1½ tuntia
Omenatortussa on rahka-ranskankermatäyte ja päällä omenaviipaleista muotoiltuja näyttäviä ruusuja.
Omenaruusutorttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 100 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 pieni kananmuna
    • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 150 g rahkaa
    • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 100 g ranskankermaa
    • 1 pieni kananmuna

    Omenaruusut

    • 2 limetin mehu
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • ½ tl kanelia
    • 1–2 isoa punaista omenaa

    Pinnalle

    • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ja kanelia tai Dansukker Tomusokeria

    1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut, siivilöidyt jauhot ja vaniljasokeri vaahtoon. Voitele torttuvuoka (ø 19 cm, reuna 5 cm). Levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunaan. Laita vuoka jääkappiin tai pakastimeen vartiksi.

    2. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita täytteen aineet. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunin alaosassa 30–35 minuuttia.

    3. Sekoita limettimehu, sokeri ja kaneli mikrouunin kestävässä kulhossa. Halkaise pestyt omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat noin 1 mm:n viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Kypsennä omenaviipaleet taipuisiksi mikron täydellä teholla 1,5–2 minuuttia. Kypsennysaikaan vaikuttaa mikron teho ja viipaleiden paksuus. Jäähdytä ja kokoa viipaleista ruusuja, aseta ruusut kranssin muotoon tortun päälle. Ripottele hiukan sokeria ja kanelia tai tomusokeria ruusujen päälle.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker