Omenaruusutorttu

Omenatortussa on rahka-ranskankermatäyte ja päällä omenaviipaleista muotoiltuja näyttäviä ruusuja.

6 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina
100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
150 g rahkaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g ranskankermaa
1 pieni kananmuna

Omenaruusut
2 limetin mehu
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ tl kanelia
1–2 isoa punaista omenaa

Pinnalle
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ja kanelia tai Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut, siivilöidyt jauhot ja vaniljasokeri vaahtoon. Voitele torttuvuoka (ø 19 cm, reuna 5 cm). Levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunaan. Laita vuoka jääkappiin tai pakastimeen vartiksi.

2. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita täytteen aineet. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunin alaosassa 30–35 minuuttia.

3. Sekoita limettimehu, sokeri ja kaneli mikrouunin kestävässä kulhossa. Halkaise pestyt omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat noin 1 mm:n viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Kypsennä omenaviipaleet taipuisiksi mikron täydellä teholla 1,5–2 minuuttia. Kypsennysaikaan vaikuttaa mikron teho ja viipaleiden paksuus. Jäähdytä ja kokoa viipaleista ruusuja, aseta ruusut kranssin muotoon tortun päälle. Ripottele hiukan sokeria ja kanelia tai tomusokeria ruusujen päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.