Omenaruusutorttu

Omenatortussa on rahka-ranskankermatäyte ja päällä omenaviipaleista muotoiltuja näyttäviä ruusuja.

6 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
150 g rahkaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g ranskankermaa
1 pieni kananmuna

Omenaruusut
2 limetin mehu
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ tl kanelia
1–2 isoa punaista omenaa

Pinnalle
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ja kanelia tai Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut, siivilöidyt jauhot ja vaniljasokeri vaahtoon. Voitele torttuvuoka (ø 19 cm, reuna 5 cm). Levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunaan. Laita vuoka jääkappiin tai pakastimeen vartiksi.

2. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita täytteen aineet. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunin alaosassa 30–35 minuuttia.

3. Sekoita limettimehu, sokeri ja kaneli mikrouunin kestävässä kulhossa. Halkaise pestyt omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat noin 1 mm:n viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Kypsennä omenaviipaleet taipuisiksi mikron täydellä teholla 1,5–2 minuuttia. Kypsennysaikaan vaikuttaa mikron teho ja viipaleiden paksuus. Jäähdytä ja kokoa viipaleista ruusuja, aseta ruusut kranssin muotoon tortun päälle. Ripottele hiukan sokeria ja kanelia tai tomusokeria ruusujen päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.