Omenapiirakka

Leivo helposti maukas pellillinen kanelista omenapiirakkaa ruokokidesokerilla.

noin 25 palaa

PT55M

50 minuuttia

Arviot (62 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
5 kananmunaa
2 1/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
200 g margariinia
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia

Pinnalle
5–6 omenaa
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl jauhettua kanelia

Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu, haaleaksi jäähdytetty margariini ja yhteen sekoitetut kuivat aineet munavaahtoon vuorotellen, koko ajan kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Pese omenat, kuori tarvittaessa ja poraa siemenkodat pois. Leikkaa omenat rinkuloiksi ja lado ne taikinan päälle. Ripottele ruokokidesokeri ja kaneli pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa hiukan jäähtyneenä, annospaloiksi leikattuna.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?