Ainekset
5 dl täysmaitoa tai kermaa
1 vaniljatanko
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Pinnalle
2 omenaa
1/2 dl vettä
1/2 dl makeaa viiniä
1 kanelitanko
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
tuoretta minttua
Ohjeet
Kuumenna maito ja halkaistu, raaputettu vaniljatanko kiehuvaksi. Katkaise virta ja anna vaniljamaidon muhia kannen alla 5 minuuttia. Lisää Hyytelösokeri Multi, kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä 1/2 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kaada seos siivilän läpi jälkiruoka-astioihin. Pane jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Kuori ja kuutioi omenat. Kuumenna vesi, viini ja kanelitanko kiehuvaksi ja anna muhia hetken aikaa. Lisää omenakuutiot liemeen ja keitä noin 5 minuuttia. Nosta kuutiot liemestä, jäähdytä ja jaa ne hyytelön päälle jälkiruoka-astioihin.
Kuumenna desi omenoiden keitinlientä kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri hyvin sekoittaen ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hetki ja lusikoi liemi omenakuutioiden päälle. Pane jälkiruoka-annokset jääkaappiin puoleksi tunniksi. Koristele mintunlehdillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?