Ainekset
4 kg omenoita
1 kg Dansukker Taloussokeria
(1 kanelitanko)
Ohjeet
Kuori omenat ja poista siemenkodat.
Laita omenapalat ja sokeri mehustimen ylempään kattilaan ja täytä alin kattila vedellä merkkiviivaan asti. Keskimmäiseksi jää kattila, johon mehu tiivistyy ja valuu letkua pitkin valutusastiaan tai pulloon.
Anna mehun höyrystyä ja valuta ensimmäinen erä astiaan ja kaada takaisin kattilaan.
Pullota mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje korkit. Säilytä kylmässä.
Nauti mehu vedellä tai kivennäisvedellä laimennettuna.
Omenahillo mäskistä
jäljelle jäänyt omenamäski
n. 500 g Dansukker Hillosokeria
Kerää jäljelle jäänyt omenasose pienempään kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri. (Voit halutessasi lisätä joukkoon myös kanelitangon, jos et käyttänyt sitä mehuun.) Anna kiehua hiljalleen noin 5–10 minuuttia välillä sekoitellen.
Säilytä omenahillo puhtaassa purkissa jääkaapissa tai pakasta myöhempää käyttöä varten.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.