Omenamehu höyrymehustimella

Kun maltat poistaa omenoista kuoret ja siemenkodat, voit valmistaa omenamehun mäskistä soseen, joten omenat tulevat kokonaan hyödynnetyiksi.

noin 2 tuntia

Arviot (269 kpl)

Ainekset

4 kg omenoita
1 kg Dansukker Taloussokeria
(1 kanelitanko)

Ohjeet

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Laita omenapalat ja sokeri mehustimen ylempään kattilaan ja täytä alin kattila vedellä merkkiviivaan asti. Keskimmäiseksi jää kattila, johon mehu tiivistyy ja valuu letkua pitkin valutusastiaan tai pulloon.

Anna mehun höyrystyä ja valuta ensimmäinen erä astiaan ja kaada takaisin kattilaan.

Pullota mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje korkit. Säilytä kylmässä. 

Nauti mehu vedellä tai kivennäisvedellä laimennettuna.
 

Omenahillo mäskistä
jäljelle jäänyt omenamäski
n. 500 g Dansukker Hillosokeria

Kerää jäljelle jäänyt omenasose pienempään kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri. (Voit halutessasi lisätä joukkoon myös kanelitangon, jos et käyttänyt sitä mehuun.) Anna kiehua hiljalleen noin 5–10 minuuttia välillä sekoitellen.
Säilytä omenahillo puhtaassa purkissa jääkaapissa tai pakasta myöhempää käyttöä varten.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?