Omenajuustokakku

Raikas rahkainen ja liivatteeton juustokakku paistetuista omenalohkoista.

6–8 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (64 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
15 Digestive-keksiä
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
75 g voita tai margariinia
Täyte 1
4 hapahkoa omenaa
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl kanelia
25 g voita tai margariinia
Täyte 2
1 purkki rahkaa (250 g)
2 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristelu
kermavaahtoa
luomulimetti tai -sitruuna

Ohjeet

1. Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita keksinmurut, rasva ja ruokokidesokeri. Painele taikina irtopohjavuokaan.

2. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi. Paista omenalohkot kypsiksi rasvan, ruokokidesokerin ja kanelin seoksessa. Laita omenat keksipohjan päälle.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ruokokidesokerin ja vaniljasokerin kanssa. Sekoita rahka varovasti kermavaahtoon. Levitä seos omenoiden päälle ja laita kakku kylmään.

4. Voit halutessasi koristella kakun pursotetuilla kermavaahtonokareilla ja raastetulla limetin- tai sitruunankuorella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?