Ainekset
2 kg omenoita
1 l vettä
6 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria valutettua mehulitraa kohti
1 maustemitallinen natriumbentsoaattia valutettua mehulitraa kohti
Ohjeet
Huuhdo ja lohko omenat (älä poista siemenkotaa eikä kuorta). Pane omenalohkot kattilaan ja kaada joukkoon vesi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Valuta harson päällä 30 minuuttia. Mittaa mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää natriumbentsoaatti pariin ruokalusikalliseen lämmintä mehua ja kaada mehu kattilaan. Natriumbentsoaattia ei tarvita, jos pakastat mehun. Pullota omenajuoma lämpimiin, hyvin pestyihin pulloihin. Sulje pullot. Säilytä kylmässä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?