Omenajuoma

Keitä pakastettavaksikin sopivaa omenamehua omenalohkoista kattilassa.

noin 1 1/2 litraa

1 tunti

Arviot (27 kpl)

Ainekset

2 kg omenoita
1 l vettä
6 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria valutettua mehulitraa kohti
1 maustemitallinen natriumbentsoaattia valutettua mehulitraa kohti

Ohjeet

Huuhdo ja lohko omenat (älä poista siemenkotaa eikä kuorta). Pane omenalohkot kattilaan ja kaada joukkoon vesi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Valuta harson päällä 30 minuuttia. Mittaa mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää natriumbentsoaatti pariin ruokalusikalliseen lämmintä mehua ja kaada mehu kattilaan. Natriumbentsoaattia ei tarvita, jos pakastat mehun. Pullota omenajuoma lämpimiin, hyvin pestyihin pulloihin. Sulje pullot. Säilytä kylmässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.