Omenajuoma

Keitä pakastettavaksikin sopivaa omenamehua omenalohkoista kattilassa.

noin 1 1/2 litraa

1 tunti

Arviot (29 kpl)

Ainekset

2 kg omenoita
1 l vettä
6 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria valutettua mehulitraa kohti
1 maustemitallinen natriumbentsoaattia valutettua mehulitraa kohti

Ohjeet

Huuhdo ja lohko omenat (älä poista siemenkotaa eikä kuorta). Pane omenalohkot kattilaan ja kaada joukkoon vesi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Valuta harson päällä 30 minuuttia. Mittaa mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää natriumbentsoaatti pariin ruokalusikalliseen lämmintä mehua ja kaada mehu kattilaan. Natriumbentsoaattia ei tarvita, jos pakastat mehun. Pullota omenajuoma lämpimiin, hyvin pestyihin pulloihin. Sulje pullot. Säilytä kylmässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.