Ainekset
1 kg porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta tai kesäkurpitsaa
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 sitruunan mehu
1 dl vettä
1 kg hapahkoja omenalohkoja
2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Ohjeet
Kuori ja raasta juurekset. Mittaa vesi, sitruunamehu, inkivääri ja juuresraaste kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää kuoritut, kodattomat omenalohkot. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia ja soseuta seos.
Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä kymmenisen minuuttia.
Kaada säilyke puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje kansilla.
Vinkki!
Omenien sijaan voit käyttää myös raparperia, ruusukvitteniä tai karviaisia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!