Omenainen vispipuuro

Syksyinen vispipuuro valmistetaan tietenkin omenoista ja maustetaan kanelisokerilla.

6–8 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 isoa omenaa
1 l vettä (osan vedestä voit korvata omenamehulla)
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl Dansukker Kanelisokeria
1 dl mannasuurimoita
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Poista kuorituista omenoista siemenkodat ja paloittele ne muutamaan osaan.

Laita kattilaan yhdessä veden, ruokokide- ja kanelisokerin kanssa.

Keitä hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Lisää mannasuurimot vähissä erin koko ajan sekoittaen, jatka keittämistä vielä viidestä kymmeneen minuuttia.

Mausta vaniljasokerilla. Anna puuron jäähtyä.

Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja nosta kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

Tarjoa kanelisokerin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?