Omenainen purkkikakku

Tämä kakku on kauneimmillaan läpinäkyvään purkkiin valmistettuna. Valmista vaikka syksyn puutarhajuhliin ja nosta tarjolle purkissa.

3 annosta

30 minuuttia + muutama tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

4–6 keskikokoista omenaa
¾ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
½ tl kanelia
1 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2–3/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
6 savoiardikeksiä
1 dl omenamehua

Ohjeet

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

Laita omenakuutiot, siirappi ja kaneli pannulle tai kasariin ja kääntele hetki miedolla lämmöllä, kunnes omenat hieman pehmenevät. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto, vaniljasokeri ja siirappi.

Kastele savoiardikeksit kunnolla omenamehuun.  Kasaa hillopurkkiin tai muuhun astiaan kerroksittain kostutettuja keksejä, omenakuutioita ja kermatäytettä.

Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!