Omenainen pannuleipä

2 tuntia
Omenaraaste antaa erityistä makua ja mehevyyttä syksyiselle vehnäleivälle.
Omenainen pannuleipä
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 omenaa raastettuna (n. 4 dl)
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • noin 14 dl vehnäjauhoja (tai 4 dl sämpyläjauhoja ja noin 1 l vehnäjauhoja)

Murenna hiiva taikinakulhoon. Kaada vesi päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, siirappi, omenaraaste ja auringonkukansiemenet.

Vaivaa jauhot taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna nousta liinan alla 40 minuuttia.

Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Muotoile siitä nelikulmainen levy voideltuun uunipannuun tai leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa taikinalevy ruuduiksi. Anna nousta 20 minuuttia.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker