Omenainen pannuleipä

Omenaraaste antaa erityistä makua ja mehevyyttä syksyiselle vehnäleivälle.

PT1H

2 tuntia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 omenaa raastettuna (n. 4 dl)
1 dl auringonkukansiemeniä
noin 14 dl vehnäjauhoja (tai 4 dl sämpyläjauhoja ja noin 1 l vehnäjauhoja)

Ohjeet

Murenna hiiva taikinakulhoon. Kaada vesi päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, siirappi, omenaraaste ja auringonkukansiemenet.

Vaivaa jauhot taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna nousta liinan alla 40 minuuttia.

Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Muotoile siitä nelikulmainen levy voideltuun uunipannuun tai leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa taikinalevy ruuduiksi. Anna nousta 20 minuuttia.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!