Omena-sitruunapannacotta

Omenainen ja sitruunainen helppo pannacotta maistuu syksyisenä jälkiruokana.

4–6 annosta

15 minuuttia + hyytyminen

Arviot (21 kpl)

Ainekset

1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
5 dl kermaa TAI maitoa
½ tl kanelia
Pinnalle
1–2 (200 g) omenaa (esim. Punainen Melba tai Pink Lady)
2 tl sitruunan kuoriraastetta
2 tl sitruunan mehua
2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 passiohedelmää

Ohjeet

Sekoita hyytelösokeri Multi, kerma ja kaneli kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Kaada jälkiruoka-astioihin tai laseihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.

Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Pane lohkot mikrokulhoon ja sekoita sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja sokeri joukkoon.

Kypsennä mikrouunissa täydellä teholla noin 2 x 2 minuuttia, kunnes omenalohkot ovat sopivan pehmeitä. Sekoita kypsennysjaksojen välissä. Jäähdytä mikrokuvun alla tai peitettynä.

Annostele omenalohkot liemineen pannacottien päälle. Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmäliha omenalohkojen päälle. Tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?