Ainekset
½ l maitoa
50 g tuorehiivaa
2–3 tl kardemummaa
½ tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
n. 13 dl vehnäjauhoja
175 g sulatettua voita tai margariinia
Väliin
400 g paistonkestävää omenamarmeladia
Dansukker Kanelisokeria maun mukaan
Pinnalle
1 kananmuna
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Ohjeet
Laita kulhoon maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon tuorehiiva. Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lisää ensin vehnäjauhot vähän kerrallaan vispilällä sekoittaen ja lisää lopuksi jauhot vaivaten. Vaivaa sitten taikinaan sulatettu rasva.
Anna taikinan kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi ja levitä pinnalle paistonkestävää omenamarmeladia. Ripottele päälle kanelisokeria oman maun mukaan.
Leikkaa levy ensin leveyssuunnassa kahteen yhtä leveään osaan ja sitten noin 3 cm leveiksi suikaleiksi. Käännä aina kaksi suikaletta päällekkäin ja käännä kierteelle. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota hetki.
Voitele rikotulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 12–15 minuuttia.
Tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!