Omena-kanelibrûlée

Herkullisen kermainen kanelilla ja tähtianiksella maustettu omenajälkiruoka.

4 annosta

PT1H

5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2–4 hapahkoa omenaa
4 rkl Dansukker Kanelisokeria
3,3 dl kuohukermaa
2 tähtianista
6 kananmunan keltuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vuokiin
voita

Pinnalle
4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

1. Voitele matalat, laakeat annosvuoat voilla. Ripota pohjalle hieman kanelisokeria. Lado vuokien pohjalle omenarenkaita ja ripota päälle kanelisokeria.

2. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Kaada uunipannulle kuumaa vettä.

3. Kiehauta kerma ja tähtianikset. Anna jäähtyä. Poista tähtianikset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon jäähtynyt kerma ja vaniljasokeri. Kaada seos siivilän läpi omenien päälle vuokiin. Nosta vuoat vesihauteeseen ja kypsennä noin 40 minuuttia.

4. Nosta huoneenlämpöisiksi jäähtyneet vuoat jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmiksi muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

5. Ripota pinnalle sokeria ja karamellisoi pinta kuumentamalla joko kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla.

Vinkki!
Tee käyttämättä jääneistä valkuaisista marenkeja.
Vaahdota valkuaiset, 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ja 1 tl etikkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähitellen siivilän läpi seuloen 1 dl Siro-sokeria ja 1 1⁄2 rkl perunajauhoja koko ajan vaahdottaen. Nosta vaahto nokareiksi uunipellille ja kypsennä 100-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?