Oliiviöljy-veriappelsiinikakku

Leivo herkullisen mehevä oliiviöljy-veriappelsiinikakku! Alkuvuoden sitrussesongin parasta antia ovat mehukkaat veriappelsiinit, jotka sopivat hyvin myös leivontaan.

10 annosta

1½ tuntia + 2½ tuntia

Arviot (15 kpl)

Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl mantelijauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
3 isoa kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl oliiviöljyä
1 ison luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Kostutus
1 veriappelsiinin mehu (n. 1 dl)

Veriappelsiinisiirappi
2 veriappelsiinin mehu (n. 2 dl)
1 dl Dansukker Taloussokeria

Kuorrutus
1 rs (250 g) mascarponea
2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ –1 veriappelsiinin mehu

Koristeluun
1 veriappelsiini

Ohjeet

Käytä kakkuun huoneenlämpöisiä aineksia.

Voitele ja jauhota 1,7 l:n kakkuvuoka. Sekoita jauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri, kohotusaineet ja suola.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää oliiviöljy ohuena norona vaahtoon, koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon jauhoseos, sitruunan mehu ja kuoriraaste kevyesti sekoittaen.

Paista uunissa 170 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskiosasta ennen kuin otat kakun pois uunista. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku.  

Kostuta lämmin kakku veriappelsiinimehulla, peitä ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Tee veriappelsiinisiirappi: laita veriappelsiinimehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keitä ilman kantta noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen mascarpone, sokeri ja mehu sileäksi. Peitä kakun pinta vaahdolla. Valuta veriappelsiinisiirappiraidat kuorrutuksen päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele kakkuvati veriappelsiinilohkoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!