Oliiviöljy-veriappelsiinikakku – Dansukker

Oliiviöljy-veriappelsiinikakku

10 annosta 1½ tuntia + 2½ tuntia
Leivo herkullisen mehevä oliiviöljy-veriappelsiinikakku! Alkuvuoden sitrussesongin parasta antia ovat mehukkaat veriappelsiinit, jotka sopivat hyvin myös leivontaan.
Oliiviöljy-veriappelsiinikakku
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ¼ dl mantelijauhetta
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 isoa kananmunaa
  • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 ison luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Kostutus

  • 1 veriappelsiinin mehu (n. 1 dl)

Veriappelsiinisiirappi

  • 2 veriappelsiinin mehu (n. 2 dl)
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria

Kuorrutus

  • 1 rs (250 g) mascarponea
  • 2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ½ –1 veriappelsiinin mehu

Koristeluun

  • 1 veriappelsiini

Käytä kakkuun huoneenlämpöisiä aineksia.

Voitele ja jauhota 1,7 l:n kakkuvuoka. Sekoita jauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri, kohotusaineet ja suola.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää oliiviöljy ohuena norona vaahtoon, koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon jauhoseos, sitruunan mehu ja kuoriraaste kevyesti sekoittaen.

Paista uunissa 170 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskiosasta ennen kuin otat kakun pois uunista. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku.  

Kostuta lämmin kakku veriappelsiinimehulla, peitä ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Tee veriappelsiinisiirappi: laita veriappelsiinimehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keitä ilman kantta noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen mascarpone, sokeri ja mehu sileäksi. Peitä kakun pinta vaahdolla. Valuta veriappelsiinisiirappiraidat kuorrutuksen päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele kakkuvati veriappelsiinilohkoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;