Oliiviöljy-veriappelsiinikakku

Leivo herkullisen mehevä oliiviöljy-veriappelsiinikakku! Alkuvuoden sitrussesongin parasta antia ovat mehukkaat veriappelsiinit, jotka sopivat hyvin myös leivontaan.

10 annosta

1½ tuntia + 2½ tuntia

Arviot (15 kpl)

Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl mantelijauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
3 isoa kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl oliiviöljyä
1 ison luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Kostutus
1 veriappelsiinin mehu (n. 1 dl)

Veriappelsiinisiirappi
2 veriappelsiinin mehu (n. 2 dl)
1 dl Dansukker Taloussokeria

Kuorrutus
1 rs (250 g) mascarponea
2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ –1 veriappelsiinin mehu

Koristeluun
1 veriappelsiini

Ohjeet

Käytä kakkuun huoneenlämpöisiä aineksia.

Voitele ja jauhota 1,7 l:n kakkuvuoka. Sekoita jauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri, kohotusaineet ja suola.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää oliiviöljy ohuena norona vaahtoon, koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon jauhoseos, sitruunan mehu ja kuoriraaste kevyesti sekoittaen.

Paista uunissa 170 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskiosasta ennen kuin otat kakun pois uunista. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku.  

Kostuta lämmin kakku veriappelsiinimehulla, peitä ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Tee veriappelsiinisiirappi: laita veriappelsiinimehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keitä ilman kantta noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen mascarpone, sokeri ja mehu sileäksi. Peitä kakun pinta vaahdolla. Valuta veriappelsiinisiirappiraidat kuorrutuksen päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele kakkuvati veriappelsiinilohkoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.