Oliiviöljy-veriappelsiinikakku

Leivo herkullisen mehevä oliiviöljy-veriappelsiinikakku! Alkuvuoden sitrussesongin parasta antia ovat mehukkaat veriappelsiinit, jotka sopivat hyvin myös leivontaan.

10 annosta

PT1H

1½ tuntia + 2½ tuntia

Arviot (27 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl mantelijauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
3 isoa kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl oliiviöljyä
1 ison luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Kostutus
1 veriappelsiinin mehu (n. 1 dl)

Veriappelsiinisiirappi
2 veriappelsiinin mehu (n. 2 dl)
1 dl Dansukker Taloussokeria

Kuorrutus
1 rs (250 g) mascarponea
2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ –1 veriappelsiinin mehu

Koristeluun
1 veriappelsiini

Ohjeet

Käytä kakkuun huoneenlämpöisiä aineksia.

Voitele ja jauhota 1,7 l:n kakkuvuoka. Sekoita jauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri, kohotusaineet ja suola.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää oliiviöljy ohuena norona vaahtoon, koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon jauhoseos, sitruunan mehu ja kuoriraaste kevyesti sekoittaen.

Paista uunissa 170 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskiosasta ennen kuin otat kakun pois uunista. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku.  

Kostuta lämmin kakku veriappelsiinimehulla, peitä ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Tee veriappelsiinisiirappi: laita veriappelsiinimehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keitä ilman kantta noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen mascarpone, sokeri ja mehu sileäksi. Peitä kakun pinta vaahdolla. Valuta veriappelsiinisiirappiraidat kuorrutuksen päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele kakkuvati veriappelsiinilohkoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.