Ainekset
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
ripaus suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
½ tl kardemummaa
(1 muna)
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
50 g sulatettua voita
1 dl mantelirouhetta
½–¾ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin kuoriraastetta
Pinnalle
kananmunaa voiteluun
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma, (muna) ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi. Leikkaa levystä taikinapyörällä tasakokoisia suorakaiteen mallisia paloja, jotka ovat leipävuoan korkuisia ja levyisiä. Voitele palat sulatetulla voilla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja fariinisokeria sekä appelsiininkuoriraastetta. Nosta paloja perätysten vuokaan limittäin.
Anna kohota uudelleen. Voitele kananmunalla. Paista 200–225 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes pulla näyttää kypsältä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?