Nyhtöpulla porukalle - Dansukker

Nyhtöpulla

1 vuokapulla 1½ tuntia
Tästä mantelirouheella ja fariinisokerilla täytetystä pullasta kukin nyhtää rennosti oman palansa.
Nyhtöpulla
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • (1 muna)
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 50 g sulatettua voita
  • 1 dl mantelirouhetta
  • ½–¾ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin kuoriraastetta

Pinnalle

  • kananmunaa voiteluun

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma, (muna) ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi. Leikkaa levystä taikinapyörällä tasakokoisia suorakaiteen mallisia paloja, jotka ovat leipävuoan korkuisia ja levyisiä. Voitele palat sulatetulla voilla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja fariinisokeria sekä appelsiininkuoriraastetta. Nosta paloja perätysten vuokaan limittäin.

Anna kohota uudelleen. Voitele kananmunalla. Paista 200–225 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes pulla näyttää kypsältä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;