Nyhtöpulla

Tästä mantelirouheella ja fariinisokerilla täytetystä pullasta kukin nyhtää rennosti oman palansa.

1 vuokapulla

PT1H

1½ tuntia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
ripaus suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
½ tl kardemummaa
(1 muna)
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte
50 g sulatettua voita
1 dl mantelirouhetta
½–¾ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin kuoriraastetta

Pinnalle
kananmunaa voiteluun

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma, (muna) ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi. Leikkaa levystä taikinapyörällä tasakokoisia suorakaiteen mallisia paloja, jotka ovat leipävuoan korkuisia ja levyisiä. Voitele palat sulatetulla voilla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja fariinisokeria sekä appelsiininkuoriraastetta. Nosta paloja perätysten vuokaan limittäin.

Anna kohota uudelleen. Voitele kananmunalla. Paista 200–225 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes pulla näyttää kypsältä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?