Nyhtökaurapyörykät ja wasabi-jogurttikastike

Nyhtökaurasta valmistat herkulliset pyörykät lounaaksi tai vaikkapa illanistujaispöytään.

30 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (43 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

250 g nyhtökauraa
1 dl korppujauhoja
2 dl tomaattimurskaa
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
½ ruukku basilikaa tai korianteria
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen
öljyä

Wasabi-jogurttikastike

4 dl maustamatonta jogurttia
1 tl wasabia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl Dansukker Tummaa siirappia

Ohjeet

Laita nyhtökaura tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.

Sekoita korppujauhot, tomaattimurska ja siirappi isossa kulhossa ja anna turvota hetki.

Lisää joukkoon hienonnettuina sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Hienonna joukkoon vielä basilikaa tai korianteria. Lisää nyhtökaura, suola ja mustapippuria myllystä. Sekoita ainekset tasaiseksi. Pyöritä palloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.

Valmista seuraksi jogurttikastike. Sekoita maustamattoman jogurtin joukkoon wasabia, seesaminsiemeniä ja siirappia. Tarkista maku.

Vinkki!
Jos käytät maustettua nyhtökauraa, voit vähentää mausteiden määrää.

Voit korvata nyhtökauran Härkiksellä.

Käytä vegaaniseen kastikkeeseen kasvipohjaista jogurttia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?