Ainekset
250 g nyhtökauraa
1 dl korppujauhoja
2 dl tomaattimurskaa
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
½ ruukku basilikaa tai korianteria
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Paistamiseen
öljyä
Wasabi-jogurttikastike
4 dl maustamatonta jogurttia
1 tl wasabia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl Dansukker Tummaa siirappia
Ohjeet
Laita nyhtökaura tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.
Sekoita korppujauhot, tomaattimurska ja siirappi isossa kulhossa ja anna turvota hetki.
Lisää joukkoon hienonnettuina sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Hienonna joukkoon vielä basilikaa tai korianteria. Lisää nyhtökaura, suola ja mustapippuria myllystä. Sekoita ainekset tasaiseksi. Pyöritä palloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.
Valmista seuraksi jogurttikastike. Sekoita maustamattoman jogurtin joukkoon wasabia, seesaminsiemeniä ja siirappia. Tarkista maku.
Vinkki!
Jos käytät maustettua nyhtökauraa, voit vähentää mausteiden määrää.
Voit korvata nyhtökauran Härkiksellä.
Käytä vegaaniseen kastikkeeseen kasvipohjaista jogurttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?