Naudan fileepihvit, konjakki-kermakastike ja bataattisose
Paista sunnuntaina kunnon pihvit ja tarjoile ne herkullisen konjakki-kermakastikkeen ja bataattisoseen kera.
Ainekset
600 g naudan ulkofileetä
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
Konjakki-kermakastike
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
4 dl kuohukermaa
½ dl konjakkia
2 rkl viherpippureita murskattuna
1–2 tl sinappia
(suolaa)
Bataattisose
n. 800 g bataattia
vettä
½ tl suolaa
50 g voita
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl ruoka- tai kuohukermaa
suolaa maun mukaan
1/4–1/2 tl kuivattua rakuunaa
Ohjeet
Ota liha tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön. Leikkaa liha muutaman sentin paksuisiksi pihveiksi ja nuiji kevyesti nyrkillä painellen. Paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä tai voissa molemmin puolin.
Laita kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes osa nesteestä haihtuu ja kastike sakenee. Tarkista maku.
Kuori bataatti ja keitä se suolalla maustetussa vedessä. Laita vettä sen verran, että bataattipalat peittyvät. Siivilöi mahdollisesti ylijäänyt keitinliemi. Soseuta bataatit sauvasekoittimella. Lisää joukkoon voi, siirappi ja kerma. Mausta suolalla ja kuivatulla rakuunalla. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!