Ainekset
4 keskikokoista perunaa
1 sipuli
500 g myskikurpitsaa
1 tl suolaa
1 muna
2 tl Dansukker Tummaa siirappia
½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
(pieni nokare tuoretta inkivääriä)
Pannulle
öljyä
Raikas minttu-jogurttikastike
4 dl turkkilaista jogurttia
muutama varsi tuoretta minttua
1–2 tl limettimehua
ripaus suolaa
1 tl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Ohjeet
Kuori perunat, sipuli ja myskikurpitsa. Raasta karkealla raastinterällä. Laita raaste kulhoon ja ripottele pinnalle suolaa ja sekoita. Anna seistä hetki. Puristele sitten ylimääräinen neste pois.
Lisää joukkoon muna, siirappi ja jauhot. Kääntele tasaiseksi. Muotoile seoksesta pieniä pihvejä ja paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.
Valmista seuraksi jogurttikastike. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon hienonnettua minttua, limetistä puristettua mehua, pieni ripaus suolaa ja vaaleaa siirappia. Tarkista maku.
Tarjoa pihvit raikkaan salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki!
Kasvispihveihin voit hyvin kätkeä myös jääkaapin jämäkasvikset ja nauttia sesongin kasviksista pihvien muodossa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?