Myskikurpitsapihvit - kasvispihvit - Dansukker

Myskikurpitsapihvit ja raikas minttu-jogurttikastike

15–20 pihviä 1 tunti
Helppoihin kasvispihveihin voit perunan ja myskikurpitsan sijaan raastaa erilaisia sesongin kasviksia.
Myskikurpitsapihvit ja raikas minttu-jogurttikastike
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 500 g myskikurpitsaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 2 tl Dansukker Tumma siirappia
  • ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • (pieni nokare tuoretta inkivääriä)

Pannulle

  • öljyä

Raikas minttu-jogurttikastike

  • 4 dl turkkilaista jogurttia
  • muutama varsi tuoretta minttua
  • 1–2 tl limettimehua
  • ripaus suolaa
  • 1 tl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Kuori perunat, sipuli ja myskikurpitsa. Raasta karkealla raastinterällä. Laita raaste kulhoon ja ripottele pinnalle suolaa ja sekoita. Anna seistä hetki. Puristele sitten ylimääräinen neste pois.

Lisää joukkoon muna, siirappi ja jauhot. Kääntele tasaiseksi. Muotoile seoksesta pieniä pihvejä ja paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.

Valmista seuraksi jogurttikastike. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon hienonnettua minttua, limetistä puristettua mehua, pieni ripaus suolaa ja vaaleaa siirappia. Tarkista maku.

Tarjoa pihvit raikkaan salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki!
Kasvispihveihin voit hyvin kätkeä myös jääkaapin jämäkasvikset ja nauttia sesongin kasviksista pihvien muodossa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;