Myskikurpitsapihvit ja raikas minttu-jogurttikastike

Helppoihin kasvispihveihin voit perunan ja myskikurpitsan sijaan raastaa erilaisia sesongin kasviksia.

15–20 pihviä

PT55M

1 tunti

Arviot (31 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 keskikokoista perunaa
1 sipuli
500 g myskikurpitsaa
1 tl suolaa
1 muna
2 tl Dansukker Tummaa siirappia
½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
(pieni nokare tuoretta inkivääriä)

Pannulle
öljyä

Raikas minttu-jogurttikastike
4 dl turkkilaista jogurttia
muutama varsi tuoretta minttua
1–2 tl limettimehua
ripaus suolaa
1 tl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Kuori perunat, sipuli ja myskikurpitsa. Raasta karkealla raastinterällä. Laita raaste kulhoon ja ripottele pinnalle suolaa ja sekoita. Anna seistä hetki. Puristele sitten ylimääräinen neste pois.

Lisää joukkoon muna, siirappi ja jauhot. Kääntele tasaiseksi. Muotoile seoksesta pieniä pihvejä ja paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.

Valmista seuraksi jogurttikastike. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon hienonnettua minttua, limetistä puristettua mehua, pieni ripaus suolaa ja vaaleaa siirappia. Tarkista maku.

Tarjoa pihvit raikkaan salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki!
Kasvispihveihin voit hyvin kätkeä myös jääkaapin jämäkasvikset ja nauttia sesongin kasviksista pihvien muodossa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?