Mutakakku

Mutakakku on nimensä mukaisesti ihanaa suklaista kakkua, jonka täyte on lähes mustaa ja valuvaa. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

45 minuuttia

Arviot (95 kpl)

Ainekset

150 g voita
400 g tummaa suklaata
2 rkl vettä
6 munaa
1 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria
tuoreita vadelmia

Ohjeet

Säädä uuni lämpenemään 200–225 asteeseen.

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloitellut suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottelemaan. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokerit vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä suklaaseos ja taikina. Lisää lopuksi 1/3 valkuaisvaahdosta joukkoon kunnolla sekoittaen. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinaan varovasti nostellen.

Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, jotta kakku on helpompi siirtää tarjoiluvadille. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Irrota varovasti hieman jäähtyneen kakun ympäriltä vuoan reunat. Siirrä kakku varovasti tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla vadelmilla.

Mutakakku on nimensä mukaisesti ihanaa suklaista kakkua, jonka täyte on lähes mustaa ja valuvaa. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.