Mutakakku

Mutakakku on nimensä mukaisesti ihanaa suklaista kakkua, jonka täyte on lähes mustaa ja valuvaa. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

45 minuuttia

Arviot (85 kpl)

Ainekset

150 g voita
400 g tummaa suklaata
2 rkl vettä
6 munaa
1 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria
tuoreita vadelmia

Ohjeet

Säädä uuni lämpenemään 200–225 asteeseen.

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloitellut suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottelemaan. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokerit vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä suklaaseos ja taikina. Lisää lopuksi 1/3 valkuaisvaahdosta joukkoon kunnolla sekoittaen. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinaan varovasti nostellen.

Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, jotta kakku on helpompi siirtää tarjoiluvadille. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Irrota varovasti hieman jäähtyneen kakun ympäriltä vuoan reunat. Siirrä kakku varovasti tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla vadelmilla.

Mutakakku on nimensä mukaisesti ihanaa suklaista kakkua, jonka täyte on lähes mustaa ja valuvaa. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.