Mustikkatorttu

noin tunti
Kesäisessä mustikkatortussa on herkullinen täyte ranskankermasta ja tuoreista mustikoista.
Mustikkatorttu
Arvioi: (50kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g margariinia tai voita
    • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1/2 dl kuohukermaa

    Täyte

    • 1 dl kuohukermaa
    • 100 g ranskankermaa tai tuorejuustoa
    • ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Pinnalle

    • 3–4 dl mustikoita
    • 1 dl vettä
    • ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

    Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm:n torttuvuoka leivinpaperilla. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

    Kypsennä torttupohja 200-asteisen uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

    Vaahdota kerma. Vatkaa ranskankerma sekä sokerit. Sekoita joukkoon kermavaahto, ja tarkista maku. Levitä seos jäähtyneen tortun pinnalle ja ripottele päälle mustikat.

    Valmista kiille. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua hetki, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä muutaman minuutin ajan ja sivele mustikat pullasutia apuna käyttäen hyytelösokeriliemellä. Nosta hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.

    Vinkki!
    Voit leipoa torttupohjan muutamaa päivää aikaisemmin valmiiksi ja täyttää sen tarjoilupäivän aamuna.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker