Ainekset
Pohja
100 g margariinia tai voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kuohukermaa
Täyte
1 dl kuohukermaa
100 g ranskankermaa tai tuorejuustoa
½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
3–4 dl mustikoita
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm:n torttuvuoka leivinpaperilla. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Kypsennä torttupohja 200-asteisen uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma. Vatkaa ranskankerma sekä sokerit. Sekoita joukkoon kermavaahto, ja tarkista maku. Levitä seos jäähtyneen tortun pinnalle ja ripottele päälle mustikat.
Valmista kiille. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua hetki, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä muutaman minuutin ajan ja sivele mustikat pullasutia apuna käyttäen hyytelösokeriliemellä. Nosta hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit leipoa torttupohjan muutamaa päivää aikaisemmin valmiiksi ja täyttää sen tarjoilupäivän aamuna.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!