Ainekset
Pohja
100 g margariinia tai voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kuohukermaa
Täyte
1 dl kuohukermaa
100 g ranskankermaa tai tuorejuustoa
½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
3–4 dl mustikoita
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm:n torttuvuoka leivinpaperilla. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Kypsennä torttupohja 200-asteisen uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma. Vatkaa ranskankerma sekä sokerit. Sekoita joukkoon kermavaahto, ja tarkista maku. Levitä seos jäähtyneen tortun pinnalle ja ripottele päälle mustikat.
Valmista kiille. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua hetki, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä muutaman minuutin ajan ja sivele mustikat pullasutia apuna käyttäen hyytelösokeriliemellä. Nosta hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit leipoa torttupohjan muutamaa päivää aikaisemmin valmiiksi ja täyttää sen tarjoilupäivän aamuna.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.