Mustikkasuukkojäätelö

Kaikki herkut samassa kipossa: jäätelöä, hilloa ja maistuvia pikkuleipiä. Tee kesäinen mustikkasuukkojäätelö jäätelökoneella ja tarjoa näyttävänä jälkiruokana.

6 annosta

PT1H

1,5 tuntia + pakastus

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mustikkahillo
200 g mustikoita perattuna
1–2 rkl vettä
100 g Dansukker Hillosokeria

Suukot
200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Jäätelö
4 keltuaista
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Ohjeet

1. Keitä ensin hillo, jotta se ehtii jäähtyä ja jähmettyä. Mittaa vesi kattilaan. Lisää mustikat ja kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia, sekoita välillä. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.

2. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja leivo suukot.

3. Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se 20 palaan (25 g/pala). Pyöritä palloiksi ja pane pallot pieniin muffinivuokiin. Paina keskelle kolo jauhotetulla sormella. Täytä kolo hillolla.

5. Paista uunin alatasolla 14–16 minuuttia. Ota pikkuleivät uunista ja jätä jäähtymään.

6. Valmista jäätelö vatkaamalla keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa munasokerivaahto lämpimään maitoseokseen. Siivilöi tiheän siivilän läpi.

7. Anna massan jäähtyä ennen kuin kaadat sen jäätelökoneeseen. Voit myös laittaa jäätelömassan pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Sekoita muutaman kerran pakastumisen aikana.

8. Kun jäätelö on puoliksi jäätynyt, kääntele varovasti joukkoon kauniiksi kuvioksi noin 3 rkl hilloa sekä murrettuja paloja noin kuudesta suukosta.

9. Koristele jäätelöannokset suukoilla ja tarjoile.

Vinkki!
Mustikan sijaan voit käyttää hillossa mitä tahansa marjoja makusi mukaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.