Ainekset
Mustikkahillo
200 g mustikoita perattuna
1–2 rkl vettä
100 g Dansukker Hillosokeria
Suukot
200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Jäätelö
4 keltuaista
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Ohjeet
1. Keitä ensin hillo, jotta se ehtii jäähtyä ja jähmettyä. Mittaa vesi kattilaan. Lisää mustikat ja kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia, sekoita välillä. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.
2. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja leivo suukot.
3. Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se 20 palaan (25 g/pala). Pyöritä palloiksi ja pane pallot pieniin muffinivuokiin. Paina keskelle kolo jauhotetulla sormella. Täytä kolo hillolla.
5. Paista uunin alatasolla 14–16 minuuttia. Ota pikkuleivät uunista ja jätä jäähtymään.
6. Valmista jäätelö vatkaamalla keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa munasokerivaahto lämpimään maitoseokseen. Siivilöi tiheän siivilän läpi.
7. Anna massan jäähtyä ennen kuin kaadat sen jäätelökoneeseen. Voit myös laittaa jäätelömassan pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Sekoita muutaman kerran pakastumisen aikana.
8. Kun jäätelö on puoliksi jäätynyt, kääntele varovasti joukkoon kauniiksi kuvioksi noin 3 rkl hilloa sekä murrettuja paloja noin kuudesta suukosta.
9. Koristele jäätelöannokset suukoilla ja tarjoile.
Vinkki!
Mustikan sijaan voit käyttää hillossa mitä tahansa marjoja makusi mukaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.