Mustikkapulla

Suomalainen mustikkapulla on kansallisherkku, jonka voit leipoa tuoreista tai pakastemustikoista.

10–12 kpl

1½ tuntia

Arviot (43 kpl)

Ainekset

2,5 dl maitoa
25 g tuoretta tai 1 pussi kuivahiivaa
1 muna
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte
mustikoita
Dansukker Hillosokeria

Voiteluun
kananmuna

Ohjeet

Tee peruspullataikina, anna kohota hyvin. Pyörittele taikina pulliksi, anna kohota noin 15 minuuttia.

Paina lasilla syvennys mustikoille. Voitele reunat kananmunalla, laita kuoppiin noin 1,5 rkl mustikoita ja ripottele päälle hillosokeria.

Kohota hetki ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Mustikkapulla voitti Kansallisherkku-reseptikilpailumme kesällä 2016. Tämän voittoisan reseptin lähetti Mira Jyväskylästä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.