Mustikkapiiras-tikkarit

Kiva idea kesäiseen kahvipöytään: Tarjoa mustikkapiirakka tikkarin muodossa!

10 kpl

65 minuuttia

Arviot (53 kpl)

Ainekset

100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl vettä

Täyte
1–1½ dl mustikoita
2 rkl hienonnettua minttua
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria

Pinnalle
1 munanvalkuainen
Dansukker Ruokokidesokeria
5 grillitikkua 

Ohjeet

Mittaa kulhoon rasva ja nypi joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Kaulitse taikina jauhotetulla leivinlaudalla. Ota lasilla 20 kpl halkaisijaltaan noin 7–8 cm pyörylöitä ja laita puolet niistä leivinpaperoidulle uunipellille. Jaa mustikat, minttu ja sokeri piiraspohjien keskelle. Voitele halutessasi reunat munanvalkuaisella (toimii "liimana"). Nosta loput pyörylät kansiksi ja painele haarukalla reunat kiinni. Voitele pinta munanvalkuaisella ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Puolita grillitikut ja tökkää ne kuumiin piiraisiin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.