Mustikkapiiras-tikkarit

Kiva idea kesäiseen kahvipöytään: Tarjoa mustikkapiirakka tikkarin muodossa!

10 kpl

65 minuuttia

Arviot (53 kpl)

Ainekset

100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl vettä

Täyte
1–1½ dl mustikoita
2 rkl hienonnettua minttua
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria

Pinnalle
1 munanvalkuainen
Dansukker Ruokokidesokeria
5 grillitikkua 

Ohjeet

Mittaa kulhoon rasva ja nypi joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Kaulitse taikina jauhotetulla leivinlaudalla. Ota lasilla 20 kpl halkaisijaltaan noin 7–8 cm pyörylöitä ja laita puolet niistä leivinpaperoidulle uunipellille. Jaa mustikat, minttu ja sokeri piiraspohjien keskelle. Voitele halutessasi reunat munanvalkuaisella (toimii "liimana"). Nosta loput pyörylät kansiksi ja painele haarukalla reunat kiinni. Voitele pinta munanvalkuaisella ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Puolita grillitikut ja tökkää ne kuumiin piiraisiin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?