Ainekset
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl suolaa
250 g huoneenlämpöistä voita
(3 rkl jääkylmää vettä)
Täyte
200 g mustikoita
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
puolikkaan luomusitruunan kuori ja mehu
Pinnalle
1 muna
Dansukker Ruokokidesokeria
Ohjeet
Yhdistä vehnäjauhot, sokerit ja suola kulhossa. Lisää voi ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää tarvittaessa vesi nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa noin tunti.
Valmista sillä välin täyte. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Kaulitse taikinapalat samankokoisiksi levyiksi. Levitä ohut kerros mustikkasosetta toisen levyn päälle. Viipaloi toinen levy ohuiksi suikaleiksi ja asettele mustikkasoseen päälle. Ota muotilla tai leikkaa suorakaiteen tai ympyrän mallisia pieniä tai juomalasin kokoisia isompia piirakkakeksejä.
Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle ruokokidesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa 10–14 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.