Ainekset
Taikina
9 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl soodaa
5 dl piimää
2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
200 g margariinia tai voita sulatettuna
Pinnalle
7 dl (400 g) mustikoita
Kauramuru
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
3 dl kaurahiutaleita
100 g jääkaappikylmää margariinia tai voita paloiteltuna
Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti (n. 40 x 30 cm).
2. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Kaada piimä, sulatettu rasva ja siirappi kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita aineet taikinaksi. Levitä taikina pellille ja ripottele mustikat pinnalle.
3. Sekoita kauramurun aineet ja ripottele muruseos mustikoiden päälle.
4. Paista uunissa 30–35 minuuttia.
5. Paloittele lämmin piiras ja siivilöi tomusokeripilvi palojen päälle.
6. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!