Mustikkapiirakka

2 pyöreää vuokaa tai uunipellillinen 1½ tuntia
Leivo ystävälle herkkulahjaksi perinteistä pullapohjaista mustikkapiirakkaa.
Mustikkapiirakka
Arvioi: ( 15 kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • (1 muna)
  • 1/2 tl suolaa
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita tai margariinia

Pinnalle

  • 200 g (n. 5 dl) mustikoita
  • 1 dl Dansukker Hillosokeria

Voiteluun

  • 1 muna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää (muna), suola ja sokeri. Hämmennä hetki, kunnes sokeri on liuennut joukkoon. Lisää vehnäjauhoja ensin vähitellen sekoittaen. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Lisää sulatettu rasva ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jos valmistat piiraat kahteen erilliseen vuokaan, jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois työlaudalla. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen. Voit säästää muutaman suikaleen taikinaa piiraan päälle. Nosta taikina piiras- tai uunivuokaan.

Sekoita mustikat ja hillosokeri keskenään. Ripottele ainekset taikinan päälle. Voitele piiraan reunat munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes taikina näyttää kypsältä. Mikäli piiras alkaa tummua, nosta päälle leivinpaperi paiston loppuvaiheessa.

Vinkki!

Alumiinivuokaan valmistettuna mustikkapiiras on kiva vieminen ystävälle.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker