Mustikkapiirakka

Leivo ystävälle herkkulahjaksi perinteistä pullapohjaista mustikkapiirakkaa.

2 pyöreää vuokaa tai uunipellillinen

1½ tuntia

Arviot (67 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
(1 muna)
1/2 tl suolaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Pinnalle

200 g (n. 5 dl) mustikoita
1 dl Dansukker Hillosokeria

Voiteluun

1 muna

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää (muna), suola ja sokeri. Hämmennä hetki, kunnes sokeri on liuennut joukkoon. Lisää vehnäjauhoja ensin vähitellen sekoittaen. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Lisää sulatettu rasva ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jos valmistat piiraat kahteen erilliseen vuokaan, jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois työlaudalla. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen. Voit säästää muutaman suikaleen taikinaa piiraan päälle. Nosta taikina piiras- tai uunivuokaan.

Sekoita mustikat ja hillosokeri keskenään. Ripottele ainekset taikinan päälle. Voitele piiraan reunat munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes taikina näyttää kypsältä. Mikäli piiras alkaa tummua, nosta päälle leivinpaperi paiston loppuvaiheessa.

Vinkki!

Alumiinivuokaan valmistettuna mustikkapiiras on kiva vieminen ystävälle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.