Ainekset
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
(1 muna)
1/2 tl suolaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
Pinnalle
200 g (n. 5 dl) mustikoita
1 dl Dansukker Hillosokeria
Voiteluun
1 muna
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää (muna), suola ja sokeri. Hämmennä hetki, kunnes sokeri on liuennut joukkoon. Lisää vehnäjauhoja ensin vähitellen sekoittaen. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Lisää sulatettu rasva ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jos valmistat piiraat kahteen erilliseen vuokaan, jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois työlaudalla. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen. Voit säästää muutaman suikaleen taikinaa piiraan päälle. Nosta taikina piiras- tai uunivuokaan.
Sekoita mustikat ja hillosokeri keskenään. Ripottele ainekset taikinan päälle. Voitele piiraan reunat munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes taikina näyttää kypsältä. Mikäli piiras alkaa tummua, nosta päälle leivinpaperi paiston loppuvaiheessa.
Vinkki!
Alumiinivuokaan valmistettuna mustikkapiiras on kiva vieminen ystävälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.