Ainekset
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 l mustikoita
(osa vadelmia)
2 dl Dansukker Hillosokeria tai Hillo-marmeladisokeria
1 rkl perunajauhoja
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä.
Sekoita pehmeä rasva ja sokerit. Sekoita joukkoon muna ja keskenään sekoitetut jauhot. Anna taikinan levähtää viitisentoista minuuttia kylmässä.
Painele noin 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kauli toinen taikinapala kelmun välissä piiraan päälle sopivaksi kanneksi.
Kaada mustikkatäyte vuokaan ja aseta kansitaikinalevy päälle. Pistele kuori haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja piiras on kypsä.
Anna jäähtyä hieman ja seulo pinnalle tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?