Mustikkamehujäät

Katso helppo ohje, kuinka tehdä itse vegaaniset mustikkamehujäät. Metsämustikka, limetti ja minttu ovat oiva makupari tässä kylmän raikkaassa kesäherkussa.

6 mehujäätä

noin 30 minuuttia + pakastus 3,5 tuntia

Arviot (11 kpl)

Ainekset

Mustikkakerros
100 g tuoreita tai pakastemustikoita
1 dl vettä
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Limetti-minttukerros
4 oksaa tuoretta minttua
1 1/2 dl vettä
1/2 dl Dansukker Talousssokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl limettimehua (n. 1 limetti)

Ohjeet

Kiehauta mustikat, vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Soseuta seos ja siivilöi. Jätä jäähtymään.

Kiehauta mintunoksat, vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Anna kiehua 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää limettimehu. Jäähdytä ja siivilöi pois mintunoksat.

Kaada hieman mustikkaseosta mehujäämuottien pohjalle. Pane pakastimeen jähmettymään noin 45 minuutiksi. Kaada päälle hieman limetti-minttuseosta ja pane taas pakastimeen noin 45 minuutiksi. Tee loput kerrokset samoin. Kiinnitä tikut jähmeään seokseen.

Ota mehujäät pakastimesta huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, jotta ne irtoavat muoteista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!