Mustikkamehujäät

Katso helppo ohje, kuinka tehdä itse vegaaniset mustikkamehujäät. Metsämustikka, limetti ja minttu ovat oiva makupari tässä kylmän raikkaassa kesäherkussa.

6 mehujäätä

PT25M

noin 30 minuuttia + pakastus 3,5 tuntia

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mustikkakerros
100 g tuoreita tai pakastemustikoita
1 dl vettä
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Limetti-minttukerros
4 oksaa tuoretta minttua
1 1/2 dl vettä
1/2 dl Dansukker Talousssokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl limettimehua (n. 1 limetti)

Ohjeet

Kiehauta mustikat, vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Soseuta seos ja siivilöi. Jätä jäähtymään.

Kiehauta mintunoksat, vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Anna kiehua 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää limettimehu. Jäähdytä ja siivilöi pois mintunoksat.

Kaada hieman mustikkaseosta mehujäämuottien pohjalle. Pane pakastimeen jähmettymään noin 45 minuutiksi. Kaada päälle hieman limetti-minttuseosta ja pane taas pakastimeen noin 45 minuutiksi. Tee loput kerrokset samoin. Kiinnitä tikut jähmeään seokseen.

Ota mehujäät pakastimesta huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, jotta ne irtoavat muoteista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?