Mustikkakukkokakku

Perinteinen mustikkakukko eli rättänä tarjotaan nyt modernisti täytekakkuna! Ruistaikinan täytteenä on runsaasti mustikoita ja mustikkakukkokakku koristellaan mustikkakermavaahtopursotuksilla.

2 tuntia

Arviot (13 kpl)

Ainekset

Taikina
400 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
7 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Mustikkatäyte
11 dl mustikoita
3/4 dl perunajauhoja
1 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria

Mustikkavaahto
100 g mustikoita
4 dl vispikermaa
2 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria

Koristelu
mustikoita
mustikanvarpuja

Ohjeet

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ruis- ja vehnäjauhot.

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa myös vuoan reunalle leivinpaperisuikale. Saat sen pysymään paikoillaan sipaisemalla reunaan hieman voita.

Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri.

Painele noin puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle mustikkatäyte. Painele päälle loput taikinasta.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Soseuta mustikat mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mustikkasose ja sokeri.

Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Peitä piirakan pinta mustikkakermakiehkuroilla. Viimeistele koristelu kokonaisilla mustikoilla ja mustikanvarvuilla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.