Ainekset
Taikina
400 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
7 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Mustikkatäyte
11 dl mustikoita
3/4 dl perunajauhoja
1 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria
Mustikkavaahto
100 g mustikoita
4 dl vispikermaa
2 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria
Koristelu
mustikoita
mustikanvarpuja
Ohjeet
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ruis- ja vehnäjauhot.
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa myös vuoan reunalle leivinpaperisuikale. Saat sen pysymään paikoillaan sipaisemalla reunaan hieman voita.
Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri.
Painele noin puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle mustikkatäyte. Painele päälle loput taikinasta.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Soseuta mustikat mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mustikkasose ja sokeri.
Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Peitä piirakan pinta mustikkakermakiehkuroilla. Viimeistele koristelu kokonaisilla mustikoilla ja mustikanvarvuilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!