Mustikkakukkokakku

Perinteinen mustikkakukko eli rättänä tarjotaan nyt modernisti täytekakkuna! Ruistaikinan täytteenä on runsaasti mustikoita ja mustikkakukkokakku koristellaan mustikkakermavaahtopursotuksilla.

PT1H

2 tuntia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
400 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
7 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Mustikkatäyte
11 dl mustikoita
3/4 dl perunajauhoja
1 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria

Mustikkavaahto
100 g mustikoita
4 dl vispikermaa
2 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria

Koristelu
mustikoita
mustikanvarpuja

Ohjeet

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ruis- ja vehnäjauhot.

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa myös vuoan reunalle leivinpaperisuikale. Saat sen pysymään paikoillaan sipaisemalla reunaan hieman voita.

Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri.

Painele noin puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle mustikkatäyte. Painele päälle loput taikinasta.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Soseuta mustikat mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mustikkasose ja sokeri.

Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Peitä piirakan pinta mustikkakermakiehkuroilla. Viimeistele koristelu kokonaisilla mustikoilla ja mustikanvarvuilla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.