Mustikkakukkokakku

Perinteinen mustikkakukko eli rättänä tarjotaan nyt modernisti täytekakkuna! Ruistaikinan täytteenä on runsaasti mustikoita ja mustikkakukkokakku koristellaan mustikkakermavaahtopursotuksilla.

PT1H

2 tuntia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
400 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
7 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Mustikkatäyte
11 dl mustikoita
3/4 dl perunajauhoja
1 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria

Mustikkavaahto
100 g mustikoita
4 dl vispikermaa
2 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria

Koristelu
mustikoita
mustikanvarpuja

Ohjeet

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ruis- ja vehnäjauhot.

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa myös vuoan reunalle leivinpaperisuikale. Saat sen pysymään paikoillaan sipaisemalla reunaan hieman voita.

Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri.

Painele noin puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle mustikkatäyte. Painele päälle loput taikinasta.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Soseuta mustikat mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mustikkasose ja sokeri.

Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Peitä piirakan pinta mustikkakermakiehkuroilla. Viimeistele koristelu kokonaisilla mustikoilla ja mustikanvarvuilla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?