Ainekset
Taikina
400 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
7 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Mustikkatäyte
11 dl mustikoita
3/4 dl perunajauhoja
1 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria
Mustikkavaahto
100 g mustikoita
4 dl vispikermaa
2 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria
Koristelu
mustikoita
mustikanvarpuja
Ohjeet
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ruis- ja vehnäjauhot.
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa myös vuoan reunalle leivinpaperisuikale. Saat sen pysymään paikoillaan sipaisemalla reunaan hieman voita.
Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri.
Painele noin puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle mustikkatäyte. Painele päälle loput taikinasta.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Soseuta mustikat mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mustikkasose ja sokeri.
Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Peitä piirakan pinta mustikkakermakiehkuroilla. Viimeistele koristelu kokonaisilla mustikoilla ja mustikanvarvuilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?