Mustikkakiisseli

Mustikkasoppa maistuu niin kesällä kuin talvella välipalana, jälkiruokana tai eväänä.

4 annosta

10 minuuttia

Arviot (229 kpl)

Ainekset

4½ dl vettä
1–2 dl Dansukker Taloussokeria
½ l mustikoita
2 rkl perunajauhoja
½ dl vettä

Ohjeet

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puhdistetut mustikat joukkoon ja keitä varovasti 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot puoleen desiin vettä ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa, älä keitä. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, niin kiisseli ei kuorretu. Tarjoa kiisseli haaleana tai kylmänä maidon tai kermavaahdon kera.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?