Mustikkahillopullat

Sekoita pullataikinaan soseutettua mustikkaa – saat pyöritellä ihanan violettia taikinaa! Kinuskikissan mustikkahillopullien keskellä on aimo annos omatekoista mustikkahilloa.

32 kpl

PT3H
PT0M
Pullat

3 tuntia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
200 g voita
1 dl mustikkasosetta
4 dl kevyt- tai täysmaitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
1 muna
n. 15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Täyte
n. 3 dl omatekoista mustikkahilloa (kts. ohje alla)

Pinnalle
1/2 munaa
Dansukker Rapeaa Raesokeria

 

Ohjeet

TAIKINA

Sulata voi. Soseuta mustikat.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Lisää mustikkasose. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Käytä taikinan valmistuksen alkupuolella sekoitusvälineenä käsivispilää.

Sekoita mustikkamaitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää muna käsivispilällä nopeasti sekoittaen.

Aloita jauhojen lisääminen. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista (taikina on vielä notkeaa), vatkaa siihen käsivispilällä ilmavuutta. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten.

Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Huom! Jauhojen menekki voi vaihdella tuotemerkin mukaan. Lisää jauhoja tarvittaessa, mikäli taikina tuntuu vaivaamisen jälkeen liian löysältä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

PULLIEN MUOTOILU JA TÄYTTÄMINEN

Jaa taikina kahteen osaan, jotta sitä on helpompi käsitellä. Leivo taikinapuolikkaasta jauhoja apuna käyttäen pitkä tanko. Jaa tanko 16 yhtä suureen palaan (ensin puoliksi, sitten puolikkaat puoliksi jne.).

Pyörittele paloista pullia. Asettele pullat väljästi pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen taikinapuolikas samaan tapaan.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia.

Kasta juomalasin pohja (pohjan halkaisija n. 5 cm) jauhoissa ja paina pullien keskelle kuopat.

Voitele reunat munalla. Levitä keskelle mustikkahilloa.

Ripottele reunoille raesokeria.

PAISTAMINEN

Paista 200 asteessa 10–12 minuuttia.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Mustikkahillo

1 kg mustikoita
1/2 dl vettä
6 dl Dansukker Hillosokeria

Tee hillo edellisenä päivänä. Mittaa mustikat ja vesi kattilaan. Lämmitä liedellä höyryävän kuumaksi. Lisää hillosokeri. Keitä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Säilö puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.