Ainekset
Vaniljajäätelö
4 keltuaista
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Vuokien pohjalle
6 dl mustikoita
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Crumble
100 g kylmää voita kuutioina
¼–½ tl jauhettua kardemummaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl kaurahiutaleita
¾ dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Vatkaa yhteen keltuaiset ja sokeri. Kiehauta maito, kerma, halkaistu ja raaputettu vaniljatanko sekä glukoosisiirappi. Vatkaa keltuaisseos joukkoon. Siivilöi. Anna jäähtyä. Pane massa jäätelökoneeseen tai jäädytä pakastimessa vähintään 5 tuntia, sekoita silloin tällöin.
Jaa marjat uuninkestäviin annosvuokiin (halkaisija noin 12 cm) ja valuta siirappi marjojen päälle.
Mittaa crumblen aineet kulhoon. Nypi tai sekoita kunnes seos on murumaista. Levitä muruseos mustikoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes muru on kullanruskeaa. Jäähdytä hetki. Tarjoa itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa.
Resepti: Teemu Aura
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?