Mustikka-valkosuklaakakku - Dansukker

Mustikka-valkosuklaakakku

12–15 annosta tunti + hyytyminen useampi tunti
Hyydytetyssä mustikkajuustokakussa on herkullista mustikkaa sekä täytteessä että pinnalla. Mustikka-valkosuklaakakku sopii itsenäisyyspäivään ja muihin juhliin.
Mustikka-valkosuklaakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 2 kananmunaa
    • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • ¾ dl perunajauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • ½–1 dl maitoa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 7 liivatelehteä
    • 5 dl kuohukermaa
    • 500 g maitorahkaa
    • 150 g valkosuklaata
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai maun mukaan
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 200 g kohmeisia mustikoita
    • ½ dl kiehuvaa vettä

    Pinnalle

    • 200 g mustikoita
    • 3 dl vettä
    • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

    Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24–26 cm. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja pohja on kypsä. Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Vuoraa vuoka uudestaan ympyräksi leikatulla siistillä leivinpaperilla, laita reunat kiinni vuokaan ja nosta kakkupohja takaisin vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

    Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen limittäin. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää valkosuklaa täytteeseen sekoittaen. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon vielä kohmeiset mustikat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

    Purista liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyteen kostutetun pohjalevyn päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

    Ripottele pinnalle jäiset tai tuoreet mustikat ja valmista hyytelösokeriliemi. Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä pieni hetki ja lusikoi kiille marjojen päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi reunat kermavaahdolla ja rouhitulla valkosuklaalla.

    Vinkki!
    Jos haluat valkoisen kakun, jätä täytteestä pois mustikat ja laita ne vain päälle. Kokeile samoin valmistettua kakkua myös muista kauden marjoista tai pakastemarjoista.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;