Ainekset
500 g mustikkaa
350 g Dansukker Luomuhillosokeria
1 luomuappelsiinin kuori ja mehu
kourallinen keto-orvokkia (tai ½ punttia timjamia)
½ dl valkoviinietikkaa
Ohjeet
1. Perkaa mustikat. Pese/huuhtele appelsiini ja orvokit (timjami) huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa ja purista mehu. Hienonna orvokit.
3. Pane mustikat, appelsiinimehu ja luomuhillosokeri kattilaan. Kiehuta 5 minuuttia. Lisää orvokkisilppu ja appelsiinin kuoriraaste.
4. Ota kattila liedeltä ja sekoita etikka joukkoon. Jaa kuuma hillo kiehautettuihin pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöön keittiöpyyhkeeseen
käärittynä. Säilytä jääkaapissa.
Tarjoa esim. lettujen, tuorepuuron tai köyhien ritareiden kanssa.
Avattu purkki säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.
Resepti: Ravintoloitsija Ossi Paloneva, Ravintola Villd
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.