Mustikka-ananasviipaleet

2 tuntia
Herkulliset leivokset mustikka-ananashillokkeella ja vaniljatäytteellä.
Mustikka-ananasviipaleet
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Hilloke

    • 2 pss (à 200 g) pakastemustikoita
    • 1 tuore keskikokoinen ananas
    • 2 1/2 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
    • 1 tl kanelia
    • ripaus neilikkaa

    Leivospohja

    • 150 g margariinia tai voita
    • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 iso muna
    • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 1 pussi (à 63 g) valmista vaniljakastikeainesta
    • 4 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Kiille

    • 2 dl laimennettua sokeroimatonta vadelmamehua (tai muuta punaista mehua)
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Valmista ensin hilloke. Pane kattilaan mustikat, mausteet, kuoritut ja pieneksi pilkotut ananaspalat ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.

    Tee leivospohja. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja hetken päästä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kauli taikina ohueksi (30x40 cm) levyksi leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Sekoita keskenään vaniljatäytteen ainekset ja anna turvota jämäkäksi, noin 10 minuuttia. Levitä vaniljatäyte leivospohjalle. Nosta viileään puoleksi tunniksi.

    Levitä mustikka-ananashilloke varovasti vaniljatäytteen pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

    Valmista kiille. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen, anna jäähtyä pari minuuttia. Valele kiilleliemi varovasti mustikka-ananaskerroksen päälle ja anna hyytyä viileässä. Paloittele ja vie tarjolle.

    Vinkki!
    Mustikka-ananasviipaleet voi myös pakastaa. Pakkaa palat laatikoihin ja laita pakastimeen. Nosta viileään sulamaan päivää ennen varsinaista tarjoilua. Älä pelästy pakastetun kiilteen ulkonäköä, sillä hiljalleen sulaessaan kiille muuttuu jälleen kirkkaaksi ja edustavaksi.

    Resepti: Ruokatoimittaja Marja Samuli / Hillosokeri 20 vuotta

    Reseptin on laatinut

    Dansukker